Tarihi Vali Konağı yıkıldı

Vali Ali Yerlikaya'nın yeni yapılan Vali Konağı'na taşınmasının ardından Tekirdağ'ın tarihi Vali Konağı yıkıldı. Yıkım sırasında roman vatandaşlar, tehlikeye aldırı?

GÜNDEM 7.10.2014 13:18:00 0
Tarihi Vali Konağı yıkıldı

Tekirdağ’da, 1976 yılında yapılan ve 15 valiye ev sahipliği yapan vali konağı, Roman vatandaşların ekmek parası oldu. Konağın yıkımı sırasında Roman vatandaşlar tehlikeye aldırmadan çıkan demir parçalarını topladı.

 

YENİ KONAK YAPILDI

Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya’nın Değirmenaltı Mahallesi Atatürk Ormanı yanına yaptırdığı yeni vali konağına taşınmasının ardından eski konak yıkıldı. Yıkım ekipleri ve görevlilerin uyarılarına aldırmadan ekmek parası kazanmak için demir toplayan vatandaşlar görenleri şaşkına çevirdi. Yıkım sırasında kepçenin blokları parçalamasıyla açığa çıkan demirler, vatandaşlar tarafından beton bloklardan demir makasla kesildi. At arabalarına demir yükleyen vatandaşlar, bayram da olsa ekmek parası için mücadele verdiklerini, iş ne kadar tehlikeli olsa da ailelerinin geçimi için ihtiyacı olduklarını belirtti.

 

EKMEK PARASI İÇİN TEHLİKELİ MÜCADELE

Vali konağının yıkımına aileleri ile birlikte gelen çocuklar ise bayram harçlığı çıkarabilmek ve ailelerine destek olabilmek için kepçeye aldırış etmeden demir topladı. Yıkım sırasında bir önlem alınmazken kepçenin zaman zaman yavaşlaması vatandaşlar için fırsata dönüştü.

Edirne Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu 14.03.2013 tarih ve 54 Sayılı kararı ile Vali Konağı’nın yerinin imar planında 'Yönetim Merkezi Alanı' olan kullanımının 'Konut Alanı' olarak değiştirilmesinin uygun olduğu kararı verilmişti.

Tekirdağ Belediyesi tarafından Kurul kararı doğrultusunda imar planı lejantında konut alanı olarak değişiklik yapılan vali konağının yeri, tek kişinin katıldığı ihalede Evren Besicilik adına ihaleye katılan Ahmet Yörük’e 2 milyon 750 bin TL’ye satıldı. Eski vali konağının yerine restoran ve otel yapılacağı iddia edildi.

 

Haber Merkezi