SEÇİMDEN SONRA MI DEĞİŞTİ!

Devlet Su İşleri tam bir yıl önce Belediyelere kolaylık olsun diye proje değişikliğine gittiğini, açıklamıştı. Oysa şimdi Vali Ali Yerlikaya, "Belediyeler kamulaştırma yapmak zorunda" diyor...

GÜNDEM 2.10.2014 18:03:00 0
SEÇİMDEN SONRA MI DEĞİŞTİ!

DSİ (Devlet Su İşleri) Edirne Bölge Müdürlüğü, Pınarça Deresi’nin ıslahı için 2012 yılının son günleri ihale yapmış ve daha sonra 2013’ün mart ayında da çalışmalara başlamıştı. Yaz boyunca Pınarça Deresi’nin suyunu boşaltmakla uğraşan DSİ daha sonra Dere’nin bir kısmında zemine perde betonu atmış ve öylece çalışmaları bırakmıştı.Tam bir yıldan beri 2013’ün sonunda bitirileceği söylenen Pınarça Deresi’nin ıslahı bir türlü tamamlanamazken, geçtiğimiz günlerde bu projenin yapılmaması yüzünden Çerkezköy bir felaketin eşiğinden döndü. Pınarça ve Çorlu derelerinin tıkanması nedeniyle ilçe bir kez daha sular altında kaldı.

 

HANİ DSİ YEN PROJE HAZIRLIYORDU?

DSİ Bölge Müdürlüğü, Islah çalışmaları devam eden Pınarça Deresi’nin ardından Çorlu Deresi içinde ıslah çalışması yapacağını geçtiğimiz yıl açıklamıştı. Geçen yıl ekim ayında DSİ Bölge Müdürlüğü yetkilileri,  Kızılpınar'dan itibaren Çorlu Deresi ıslahı için yılbaşına kadar ihaleye çıkmayı planladıklarını belirtirken, bölgede yeni proje hazırladıklarını kaydetmişti. Belediyelerin elini kolaylaştırmak için yapılan proje nedense 30 Mart seçimlerinin ardından bir anda buharlaştı!

 

BELEDİYELER KADERİ İLE BAŞBAŞA BIRAKILDI

Muratlı'ya kadar 70 kilometre ıslah çalışması yapmayı planlayan DSİ,  ancak kamulaştırma nedeniyle Belediyelerin zorlanmaması için proje değişikliğine gitme kararı almıştı. Çerkezköy’den başlayarak 10 kilometrelik alanın 2014 yılbaşından itibaren başlayacağını bildiren DSİ yetkilileri, şimdilerde Belediyeler’i kaderi ile başbaşa bıraktı.

 

VALİ’DE DSİ’YE ARKA ÇIKTI

Salı günü Rama’da otelde gazetecilerle biraraya gelen Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, “Belediyelerin ya parayla ya da vatandaşın rızasını alarak” dereler üzerinde kamulaştırma yapması gerektiğini belirtmiş ve DSİ’nin kamulaştırma yapma yetkisinde olmadığını söylemişti.

 

DSİ YENİ PROJE YAPIYORDU?

Oysa tam bir yıl önce DSİ Bölge Müdürlüğü belediyelerin daha az kamulaştırma yapmak ve yüksek maliyetlerden kurtarmaları için yardımcı olacağını ve proje değişikliğine gideceğini açıklamıştı.

 

Haber/ Abdulhamit ALBEZ