Albayrak gazetecilere ilk 6'ayını değerlendirdi

Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, işbaşına geldikten sonra ilk 6 aylık icraatlerini düzenlediği bir basın toplantısıyla anlattı

GÜNDEM 2.10.2014 16:36:00 0
Albayrak gazetecilere ilk 6

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, gazetecilerle bir araya geldi. Belediye’de ilk 6 aylık icraatleri ve şehrin sorunları ile projelerini değerlendirdi.

 

MECLİS SALONU’NDA BASINLA BİRARAYA GELDİ

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu'nda yapılan toplantıda daire başkanları ve Başkan Albayrak, değerlendirme raporunu sundu. Tekirdağ merkez ilçe Süleymanpaşa haricinde diğer ilçelere Büyükşehir’in hizmet binalarının yapılacağını belirten Albayrak, "11 ilçemizde ilçe belediye binalarının yanında büyükşehir hizmet binaları kuracağız. Böylelikle merkez dışında kalan ilçelerimize büyükşehirin hizmetlerini de kolaylıkla götüreceğiz.”dedi.

 

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İŞ BULMA KURUMU DEĞİL

Birçok alanda projeler hazırladıklarını, bunların en önemlilerinden eğitim alanındaki projelere dikkat çeken Albayrak, “ Eğitim alanında 11 ilçeye 11 ilköğretim okulu yapmayı amaçlıyoruz. Milli eğitim ile bu konuda ihale süreci ve incelemeler devam etmektedir. 187 günde kadrolarımızın birçoğunu oluşturduk. Seçici davrandık. Büyükşehir bünyesinde 944 personelimiz, TESKİ bünyesinde ise 443 personelimiz görev almaktadır. Göreve geldiğimden bu yana 12 bin 250 misafiri ağırladım. Bunların birçoğu da iş başvurusu amaçlı gelenlerden oluşuyor. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi işçi bulma kurumu değildir. Belediyelerin personel girdileri gelirin yüzde 30’unu geçemez" diye konuştu.

 

ÇERKEZKÖY VE KAPAKLI’YA KÜLTÜR MERKEZİ

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak,Çerkezköy ve Kapaklı’ya ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Albayrak, şunları anlattı: “Son kurulan büyükşehirler içinde birimlerini ilk oluşturan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi oldu. Şu anda daha daire başkanlıklarını ne genel müdürlüklerini tam olarak oluşturamayan büyükşehirlerimizde var. Biz Bölgemizin bir an önce hizmet alması için işe hızlı başladık. Halkımız bizden hizmet bekliyor. Daire başkanlıklarımızı ve genel müdürlüklerimizi oluşturarak başladığımız çalışmalar neticesinde bu güne kadar  il genelinde bir çok yolun asfaltlaması  ile onarım ve bakımları yapıldı ve bu yönde de çalışmalar devam ediyor. Özellikle ilçelerimizde de her akanda çalışmalar yapılacak. Çerkezköy’e bir kültür merkezi ile Çerkezköy’ün Kızılpınar Mahallesine bir köprü yapacağız. Ayrıca Kapaklı’ya da bir kültür merkezi yapacağız. Büyükşehir Belediyesi olarak her ilçemize eksiksiz hizmet verilecektir.”

 

ORTA KANALİZASYON SORUNLARINA DİKKAT ÇEKTİ

Başkan Albayrak’ın açıklamalarının ardından daire başkanları sunumlarını yaparken, Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürü Prof. Dr. Halim Orta yaptığı sunumda kırsal kesimde kanalizasyon alanında yaşanan sıkıntılara dikkat çekti. Prof. Dr. Halim Orta, kırsal kesimde kanalizasyonu arıtmaya bağlı olmayan, doğrudan derelere akan bölgeler olduğunu belirterek, şunlarıkaydetti: "Kırsal kesimin ve merkezde bulunan bazı mahallerimizde kanalizasyon sorunları yaşıyoruz. Buralarda doğrudan derelere dökülen kanalizasyon sistemi var. Öncelikle işimiz kırsalda yaşanan kanalizasyon sorunlarına ve su aboneliği konusundaki sorunlara çözüm bulmaktır. Kırsalda su aboneliği konusunda yapılan çalışmalarımız, sonuçlarını almaya başlamıştır. Daha önceden yapılan araştırmalarda bazı bölgelerde suda görülen arsenik oranını sıfıra yakın seviyelere çektik"

 

Haber / Seyit Süren