Kurban pazarında sahte para uyarısı

Yüklü miktarlarda paranın dolaştığı kurban pazarında Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğü asayiş büro ekipleri kalpazanların piyasaya para sürme olasılığına karşı önlem aldÄ

GÜNDEM 2.10.2014 14:43:00 0
Kurban pazarında sahte para uyarısı

Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği Komiser Bülent Dinç öncülüğünde asayiş büro ekipleri Bağlık Mahallesi’ndeki kurban satış yerinde besicileri sahte paraya karşı sözlü ve yazılı olarak tek tek uyardı. Besiciler, polisin uyarılarından memnun kaldı.

 

SAHTE PARA UYARISI

Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amiri Komiser Bülent Dinç, kurban satışı yapılan hayvan pazarında satıcılara, “Kurban bayramında sahte para alarak kurban olmayın. Kesinlikle yabancı para almayın. Aldığınız paralara da çok dikkat edin” dedi. Komiser Bülent Dinç bu güne kadar Çerkezköy’de kurban satış yerlerinde sahte para olayının yaşanmadığını ancak yinede her yıl olduğu gibi sahte para konusunda satıcıların dikkatli olmaları bakımından uyardıklarını söyledi. Dinç, besicilere sahte para ile kurbanlık almak isteyen olduğunda hemen 155’i aramalarını söyledi.

 

SATICILAR TEK TEK SÖZLÜ VE YAZILI OLARAK UYARILDI

Aşayiş Büro ekipleri satıcılara sahte paranın sahte olduğunu nasıl anlayacakları konusunda da bilgiler aktardı. Besicilere, sahte para göstererek aradaki farkın neler olduğunu anlattı. Ekipler aynı zamanda Sahte paralar ile ilgili nelere dikkat edilmesi gerektiğini de belirten broşürleri de Pazar yerindeki hayvan satıcılarına dağıttılar.

 

Haber/Seyit SÜREN