Ehlibeyt'den ihtiyaç sahiplerine Bayramlık!

Hacı Bektaş Veli Derneği Başkanı ve Ehli Beyt Dergahı Alevi Dedesi Seyyid Sinan Boztepe yönetimi ile birlikte Bağlık Mahallesi'ndeki ihtiyaç sahiplerine Kurban Bayramı öncesi giyecek dağıttı

GÜNDEM 1.10.2014 16:42:00 0
Ehlibeyt

Çerkezköy Hacı Bektaş Veli Dernek Başkanı ve Ehli Beyt Dergahı Alevi Dedesi Seyyid Sinan Boztepe yönetim kurulu üyeleri  Nurdoğan Yılmaz, Serhan Sarı, Özkan Kurban ve Musa Sarı ile birlikte Bağlık Mahallesi’nde giysi dağıttı. Romen vatandaşlara bayram öncesi giysi yardımında bulunan Boztepe ve ekibine Çerkezköy Romanlar ve Müzisyenler Dernek Başkanı Okan Sevgin’de eşlik ederek yardımcı oldu.

 

BİN KİŞİYE GİYSİ DAĞITILDI

Boztepe ve beraberindekiler ihtiyaç sahibi Roman vatandaşlara Bayram öncesi adeta ‘bayramlık’ dağıttı. Ehli Beyt Dergahı üyelerinin topladığı bin kişilik giysi tek tek dağıtıldı. Giysi dağıtımı esnasında ihtiyaç sahibi roman vatandaşlar kendilerine uygun bir kıyafet alabilmek için sıraya girdi. Giysi alabilmek için bir ara birbiriyle yarışan vatandaşlara müdahale eden Roman Dernek Başkanı Okan Sevgin, dağıtımın izdihama yol açmaması için dernekte yapılmasını teklif etti. Bunun üzerine ihtiyaç sahiplerinin giysileri Romanlar ve Müzisyenler Derneği’de dağıtıldı. Bayram öncesi kendilerine Ehli Beyt Dergahı tarafından yapılan giysi yardımının bulunulmasından dolayı memnun olduklarını belirten roman vatandaşlar Hacı Bektaş Veli Ehlibeyt Dergahı Başkanı ve Alevi dedesi Seyyid Sinan Boztepe ve yönetimine teşekkür ettiler.

 

EN BÜYÜK SÜNNET

Giysi yardımında bulunan Ehlibeyt Dergahı Başkanı Sinan Boztepe, “Bu gün Ehli Beyt Dergahı olarak biz Müslümanların unuttuğu sünneti yerine getirmek için buraya geldik. Toplam bin kişilik kadın erkek ve çoçuk giysilerini kurban bayramı öncesi İslamın en büyük sünnetlerinden biri olan ‘hediye verme sünneti’ni bu gün hayata geçirmek için buradayız. Bağlık Mahallemiz’de yaşamlarını sürdüren ve ekonomik durumu iyi olmayan ihtiyaç sahibi Romen kardeşlerimize bu yıl dergah olarak Kurban Bayramı hediyesini onlara giysi olarak vermeyi uygun bulduk. Cenab-ı Allah bayramlarını kabul etsin. Onlarda bizim kardeşlerimiz onlara yapılacak her türlü yardımda topluma yapılmış bir yardımın parçasıdır.” diye konuştu.

 

 

ROMEN VATANDAŞLARIMIZ TOPLUMA KAZANDIRILSIN

Çerkezköy Romenler ve Müzisyenler Dernek Başkanı Okan Sevgin’de “Öncelikle mahllemize gelerek ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza bayram öncesi giysi yardımı yaparak onları sevindirmenizden dernek başkanı olarak çok teşekkür ediyorum. Mahallemizde gerçekten ihtiyaç sahibi olanlar çoğunlukta. İşsizlik deseniz had safhada. Buradaki Romen vatandaşlarımızın iş sahibi olmaları için İş-Kur’la, Belediyemizle görüşmeler yaptım. Burada bir Romen vatandaşın iş sahibi olarak topluma kazandırılması hem toplumun kazancı olacaktır hem de vatandaşlarımızın.”dedi.

 

TALEPLERİ İSTİŞARE KURULU’NA TAŞIYACAĞIZ

Okan Sevgi’nin mahallelerine ve roman vatandaşlara ilişkin açıklamalarını dinleyen Seyyid Sinan Boztepe, İlçe Müftülüğünün İstişare Kurulu Üyesi olduğunu hatırlatarak taleplerini bayram sonrası yapılacak olan İlçe Müftülüğü İstişare Kurulu Toplantısı’nda gündeme getireceğini söyledi. Boztepe, roman vatandaşların sorunlarının öncelikle çözüme kavuşturulması için takipçisi olacağını söyledi.

 

Haber/Seyit SÜREN