SPORA BU KADAR ÖNEM VERİYORUZ

Kapaklıspor'a destek amacıyla düzenlenen yemeğe yüz işadamı davet edildi ancak gece 25 kişi geldi. Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, katılımın azlığına bu sözlerle sitem etti!

GÜNDEM 1.10.2014 15:47:00 0
SPORA BU KADAR ÖNEM VERİYORUZ

Kapaklı Spor Kulübü yardımlaşma ve dayanışma yemeği düzenledi. Önceki gün akşam  20.00’da Kapaklı Et Mangal Restaurant’ta düzenlenen yemeğe yüz iş adamının davet edildiği belirtilirken, katılım yok denecek kadar az oldu.Yemeğe katılımın çok az olması, Kapaklıspor ve ilçe yönetimini derinden üzdü.

 

SİYASİLER KATILDI

Kapaklıspor’a destek için düzenlenen Yardımlaşma ve Dayanışma yemeğine Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Belediye Başkan Yardımcısı Adem Sekmen, AK Parti Kapkalı İlçe Başkanı Salih Bezgin, Cumhuriyet Halk Partisi Kapkalı İlçe Başkanı Kenan Seçkin, Milliyetçi Hareket Partisi Kapaklı İlçe Başkanı Yusuf Çetin, Kapaklı Belediye Meclis Üyeleri İlhan Çetinkaya ve Akın Yılmaz, Kapaklıspor Kulübü Başkanı Adem Yavaş, Kapaklıspor Asbaşkanı Seçkin Dilsiz, Kapaklıspr Kulübü’nün ilk kadın Üyesi SMMM Nurten Pandir, Kapaklı Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Kadir Arıcı, Kapaklıspor eski başkanları ve az sayıda Kapaklılı iş adamı katıldı.

 

BÜYÜKŞEHİR’DEN DESTEK İSTEYECEĞİZ

Programın açılış konuşmasını yapan Kulüp Başkanı Adem Yavaş, davete katılan herkese teşekkür etti. Daha sonra Belediye Başkanı İrfan Mandalı’ya sözü bıraktı. Yemeğe katılımın az olması nedeniyle duyduğu üzüntüyü dile getiren Belediye Başkanı İrfan Mandalı ise, “Bu tablo bizim spora ne kadar önem verdiğimizin bir göstergesidir” dedi. Kapaklıspor için herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini söyleyen Başkan Mandalı, “Yeni kanunla birlikte Amatör Spor Kulüplerine destek, Büyükşehir Belediyesi tarafından verilecek. İlçemizde iki amatör futbol kulübü var. Sitespor ve Kapaklıspor. Biz bu kulüplerimizden 2014-2015 sezonu için bütçe hazırlamalarını istedik. Bu kapsamda kulüplerimizin başkanlarıyla birlikte Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Albayrak’la görüşerek destek isteyeceğiz” dedi.

 

KAPAKLISPOR’A 20 BİN TL DESTEK VERECEĞİZ

Kapaklıspor’a destek için bu yıl 20 bin TL’lik bütçe ayırdıklarını dile getiren Başkan Mandalı, “Büyükşehire bağlanmamızın ardından bu yardımı sizlere teslim edemedik. Konuyla ilgili büyükşehirden görüş istedik. Eğer olumlu yönde görüş alırsak paranızı vereceğiz. Paranız hazır” dedi.

 

BÜYÜKŞEHİR BİNDE 12 AMATÖR SPOR’A BÜTÇE AYIRABİLİR

Yeni kanunla birlikte Büyükşehir Belediyesi’nin yatırım bütçesinin binde 12’si kadar amatör spor kulüplerine destek olabileceğini dile getiren Mandalı, “Trakya’da spor için ciddi manada bir destek yok. İş adamları da elini taşın altına koyacak. Bu yardım yemeği için ilçemizdeki yüz iş adamı davet edilmiş. Hepsi davete icabet edip 100’er TL yardım etse bu gece 10 bin TL toplanırdı. Fakat biz, bu işin bir takım oyunu olduğunu hala anlayamadık. Kendimizi yeterince anlatamadığımıza inanıyorum.”diye sitem etti.  

 

KAPAKLISPOR BENİM AİLEMDEN ÖNDE GELİYOR

Mandalı’nın ardından davetlilere hitap eden Külüp Başkanı Adem Yavaş’da sitem etti. Kapaklıspor’un Süper Amatör Lig’de tutunması gerektiğini ifade eden Kulüp Başkanı Adem Yavaş, “Bizim futbol okullarımız var. Yetenekli çocuklarımız büyük kulüplerin seçmelerine giderken karşılaştıkları ilk soru hangi takımdan geldikleri ve takımın kaçıncı ligde olduğu sorusu. Eğer 1. Amatör Lig ise hiç seçmelere dahi almıyorlar. Bunun için bizim öncelikli hedefimiz Süper Amatör Lig’de kalmaktır. Biz Kapaklı’ya sıkışıp kalmak istemiyoruz. Kapaklıspor artık kabuğunu kırmalıdır. Bunun için de bütçe gerekiyor, destek gerekiyor. Kapaklıspor benim ailemden önde geliyor. Kapaklıspor benim aşkımdır” dedi.  

 

KATILIM OLMAMASI HERKESE SİTEM ETTİRDİ

Konuşmaların ardından Kapaklıspor’da başkanlık yapan isimlere forma hediye edildi. Kulüp Başkanı Adem Yavaş, iki yıl önce yıldırım çarpması sonucu yaşamını yitiren Kapaklıspor Başkanlarından Özcan Mandalı’nın formasını, Belediye Başkanı İrfan Mandalı’ya takdim etti. Oldukça duygulandığı gözlenen Başkan Mandalı, “Söylenecek söz yok. Sözün bittiği yerdeyiz” dedi. Daha sonra sırasıyla Sami Canbaz, Ziyaettin Dubaz ve Zafer Çavuş’a formaları verildi. Bu sırada kısa bir konuşma yapan Zafer Çavuş, “100 kişinin davet edildiği yemeğe 25 kişi katılmış. Yazıklar olsun Kapaklı’ya” ifadelerini kullandı.

 

YENİ  İLÇE BAŞKANI BEZGİN DESTEK SÖZÜ VERDİ

Kapaklıspor eski başkanlarından Güray Danacı’ya ise formasını AK Parti Kapaklı İlçe Teşkilatı’nın yeni başkanı Salih Bezgin verdi. Bezgin, elinden geldiğince Kapaklıspor’a destek olacağına söz verdi. Programda bir forma da Kulübe büyük emekleri geçen SMMM Nurten Pandir’e verildi. Çok duygulandığını kaydeden Pandir, “Güzel ilçemizin sportif alanlarda çok daha büyük başarılara imza atmasını temenni ediyor, daha çok insanımızın spor yapmasını diliyorum” dedi. Asbaşkan Seçkin Dilsiz ise formasını MHP Kapaklı İlçe Başkanı Yusuf Çetin’in elinden aldı. Programda, kulübün eski başkanlarından Bilal Tokuç’un forması ise kendisine teslim edilmek üzere CHP Kapaklı İlçe Başkanı Kenan Seçkin’e verildi.    

 

İMZALI TOP AÇIK ARTIRMA İLE SATILDI

Forma takdimlerinin ardından Kapaklıspor futbolcularının imzaladığı forma, 1. Amatör Lig şampiyonluk maçının imzalı topu ve kulübün atkısı açık artırma ile satışa sunuldu. İmzalı forma, top ve atkıyı 500 TL destekte bulunan AK Partili Meclis Üyesi Akın Yılmaz aldı. Yılmaz, “Bu gece çok üzüldüm. Bu mekan dolmalıydı. Amatör spor kulüpleri yerel anlamda belediyelerin desteği ile mücadele ediyor. Fakat ilçedeki iş adamlarımızın da destek olması gerekir. Kapaklı’da kulübümüze 500 TL destekte bulunamayacak müteahhidimiz yok. 100 müteahhit 500’er TL yardım yapsa, 50 bin TL toplanır. Bu da kulübün sezonu tamamlamasına yeter de artar bile. Biz AK Partili meclis üyeleri olarak Tekirdağ’daki 198 amatör kulübe 10’ar bin TL destekte bulunulması için Büyükşehir Meclisi’nde imzaya hazırız” dedi.

 

Haber / Ahmet KARDEŞ