Kuyumcuların yüzü gülmeye başladı

Kredi kartı ile altın satışlarına getirilen yasak, kuyumcuların işlerinde azalmaya neden olurken, yeniden başlama sinyalleri yüzleri güldürdü. Kuyumcular kredi kartı ile altın satışlarının işlerini

GÜNDEM 1.10.2014 10:45:00 0
Kuyumcuların yüzü gülmeye başladı

Altın satışlarında kredi kartının yeniden kullanılmasına yönelik çalışmalar kuyumcuların yüzünü güldürdü. Çerkezköy’de uzun yıllardır kuyumculuk yapan Murat Kuyumculuk sahibi Murat Narçın, “Kredi kartı ile altın satışları sektörümüzü canlandıracaktır.”dedi.

 

KREDİ KARTI İLE SATIŞ YASAKLANMIŞTI

Yılbaşından itibaren kredi kartı ile altın satışlarının yeniden başlaması planlanıyor. Hükümetin kredi kartı ile satışların yeniden başlamasına yönelik çalışmaların olumlu gelişme olduğunu söyleyen Kuyumcu Murat Narçın, “Kredi kartı ile altın satışları sektörümüzü canlandıracaktır. Daha önce kredi kartı ile altın alan vatandaşlarımız, kredi kartı ile satışların yasaklanmasıyla birlikte peşin ödeme yapamadıkları için zor durumda kalmışlardı. Yeniden kredi kartı ile altın satışının serbest olması ile hem vatandaşlarımız ihtiyaçlarını karşılamış olacak hem de sektörümüzde ciddi bir canlanma olacaktır.”diye konuştu.Kredi kartı ile altın satışının vatandaşların lehine olduğunu söyleyen Kuyumcu Murat Narçın, “Özellikle bizim sektörde vatandaşlarımızın kredi kartı ile yapacakları altın alışları onların lehinedir. Çünkü peşin para vererek alan çok az kişi çıkıyor. Ama kredi kartı ile yaptıkları alışverişlerde zorlanmıyorlar. Bu nedenle kredi kartı ile alışverişler her zaman vatandaşın lehine olan alışverişlerdir. Sektörümüze ve vatandaşlarımıza hayırlı olsun diyorum.”dedi.

 

İNŞALLAH BİR DAHA YASAKLANMAZ

Çerkezköy Turkuaz Kuyumculuk Satış Danışmanı Soner Bulut’ta, “Sektörümüzde yeniden kredi kartı ile alışverişlerin yapılacak olmasından vatandaşlar kadar bizlerde memnun olduk.Bu durumu olumlu karşılıyoruz. İnşallah bir daha sektörümüzde kredi kartı ile alışveriş yasaklanmaz ve vatandaşlarda mağdur olmaz.”dedi.

 

YANLIŞTAN DÖNÜLDÜ

Çerkezköy Altıntaş Kuyumculuk Mağaza Müdürü Nurettin Yılmaz ise, kredi kartı ile altın satışları için şunları dedi: “Sektörümüzde kredi kartı ile alış verişlerin kaldırılması büyük hata idi. Bizler her ne kadar mağdur olmuş olsak da esas mağdur olan vatandaşlarımız oldu. Hükümetin yanlışlıktan dönerek tekrar sektörümüzde kredi kartı ile alışverişlerin yapılması yönündeki kararını olumlu bulduk. Bir daha böyle bir durum yaşanmazda vatandaşlarımızda mağdur olmaz”

 

Haber/Seyit SÜREN