TÜRK DİL BAYRAMI KUTLU OLSUN

Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, "Kültür ve uygarlığımızın ayrılmaz parçası olan dilimizin gelişmesine ve zenginleşerek bugünkü seviyelere ulaşmasına katkıda bulunan herkese şükra

GÜNDEM 28.09.2014 13:21:00 0
TÜRK DİL BAYRAMI KUTLU OLSUN

YÜKSEL TÜRK DİL BAYRAMI’NI KUTLADI

Başkan Yüksel, Türk Dil Bayramı'nın 82'nci yıl dönümü dolayısıyla kutlama mesajı yayınladı. 26 Eylül 1932 tarihinde yapılan Birinci Dil Kurultayı’nın 82’inci yıl dönümünde Türk Dil Bayramını kutluyor olmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Başkan Yüksel, "Dil toplumların en kıymetli hazinesidir. Bir milletin tarihi boyunca oluşturduğu maddi ve manevi tüm değerler, dil sayesinde kuşaktan kuşağa aktarılarak yaşatılır. Bir ülkenin, kültür ve ulus birliğini sağlayan, milli karaktere ve kimliğinin temelini oluşturan o toplumun dilidir. Dilimiz atalarımızdan bize kalan ve geleceğe taşımak zorunda olduğumuz en önemli miraslardandır" ifadelerini kaydetti.

 

DİLİMİZ KUTSAL MİRASLARDANDIR

"Dünyanın en büyük ve saygın dillerinden olan Türkçemiz, atalarımızdan bize kalan ve geleceğe taşımak zorunda olduğumuz en kutsal miraslardandır" diyen Başkan Rasim Yüksel "Aziz milletimiz, Türk dilinin dağılmayı önleyen ve birleştirici özelliği sayesinde, yüzyıllarca birlik ve bütünlük içinde bugünlere gelmiş ve geleceğe ulaşma heyecanını her fırsatta göstermiştir. Bu duygu ve düşüncelerle kültür ve uygarlığımızın ayrılmaz parçası olan dilimizin gelişmesine ve zenginleşerek bugünkü seviyelere ulaşmasına katkıda bulunan herkese şükranlarımı sunarak Türk Dil Bayramını tebrik ediyorum" dedi.

 

Haber Merkezi