VATANDAŞIN GÜNDEMİNDE SU ZAMMI VAR

Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çerkezköy'ün Veliköy ve Kızılpınar Mahalleleri'nde vatandaşlarla bir araya geldi. Vatandaşlar en çok su zamlarını dile getirirken, su fiyatlarÄ?

GÜNDEM 26.09.2014 14:28:00 0
VATANDAŞIN GÜNDEMİNDE SU ZAMMI VAR

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanları ve Genel Müdürleriyle birlikte önceki gün Hizmet Kervanı’nın 7. Durağı olan Çerkezköy’deki ziyaretleri sırasında yeni mahalleler Kızılpınar ve Veliköy’de vatandaşları dinledi. Vatandaşlar en çok suya yapılan zammı dile getirirken, su fiyatının düşürülmesini istedi.

 

ALBAYRAK VELİKÖY VE KIZILPINAR’A GİTTİ

Önceki gün Hizmet Kervanı Programı kapsamında Çerkezköy’e gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, öğleden sonra da yeni mahalleler Kızılpınar ve Veliköy’e geçti.  Kızılpınar ve Veliköy Mahalleleri’nde vatandaşları dinleyen Albayrak, sorunları tek tek not aldı. İlk ziyaret Kızılpınar’a gerçekleşti. Kızılpınar Gençlik Merkezi Salonu’nda mahalle sakinlerinin katılımlarıyla gerçekleşen toplantının ikincisi Veliköy’de Uğur Krathanesi’nde yapıldı. Toplantılarda  ilk konuşmaları Çerkezköy Belediye Başkanı Akay yaptı.

 

BUGÜN DERTLERİNİZİ DİNLEMEYE GELDİK

İlçesinin yeni mahallesi olan Kızılpınar ve Veliköy halkına seslenen Çerkezköy Belediye Başkanı Akay, “Bu gün buraya dertlerinizi dinlemeye geldik. Bu gün Büyük şehir Belediye Başkanımız Kadir Albayrak ve Büyükşehir birim daire başkanları ve genel müdürleri burada ziyaretleri ne sorununuz varsa dinlemeye ve çözüm bulmaya geldik”dedi.

 

ALBAYRAK’IN ZİYARETİNE YOĞUN İLGİ VARDI

İki mahallede de Başkan Akay’dan sonra konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, konuşmalarına Kızılpınarlılar ve Veliköylülerin yoğun ilgisi nedeniyle teşekkür ederek başladı. Başkan Albayrak, “Bize oy vermiş vermemiş herkese ve herkesime teşekkür ediyor ve herkese ve her kesime eşit hizmet yapacağımızı huzurunuzda bir kez daha söylüyorum. 30 Mart’tan sonra biz parti rozetini yakamızdan çıkardık. Tüm Tekirdağ’ın Büyükşehir Belediye Başkanıyım. Bizim yapacağımız hizmetler sizlere helal olsun. Biliyorsunuz 30 Mart sonrası Kızılpınar ve Veliköy mahalle oldu. İlimizin de daha önce dokuz ilçe vardı ve 30 Mart sonrası Kapaklı, Süleymanpaşa ve Ergene’nin ilçe olmasıyla 11 ilçe oldu. Bu 11 ilçelerin ortak adı Tekirdağ oldu. Merkez ilçenin adı Süleymanpaşa oldu. Büyükşehir belediyesi olarak 11 ilçemize de birer ilkokul yapacağız.”diye konuştu.

 

HER İLÇEDEN BŞB HİZMET BİNASI KURULACAK

Büyükşehir Belediye Başkanı Albayrak, her ilçede Büyükşehir Belediyesi hizmet binası yapılacağını belirterek sözlerini şöyle sürdürdü:  “Biz sistemi sağlam temeller üzerine oturtarak hizmet vermeye çalışıyoruz.1 Kasım’dan sonra her ilçemizde ilçe belediyelerimizin yanı sıra büyükşehir hizmet binaları da hizmete girecek ve iki yerden hizmet almaya başlayacaksınız. 5 yıl görevde bulunacağız. Bu görev süremiz içinde sizlere en iyi hizmeti yapacağımızdan enin olunuz. Sizlere yapacağımız hizmetler hakkında görüşünüzü almak için bu gün buradayız.Mahallenizle ilgili sorunlarınızı rahatlıkla bize söyleyin ve sorunları çözümleyelim.

 

SU ZAMLARI SORULDU

Kızılpınardaki toplantıda Kızılpınar Mahalle sakinleri Büyük şehir Belediyesi’nin suya yaptığı zammın çok olduğunu ve çok yüksek fatura geldiğinden yakınarak, su fiyatlarının düşürülmesini istediler. Kızılpınarlıların ikinci sıradaki sorunu ise yollar oldu. Kızılpınarlılar yollarının çok bozuk olduğu ve acilen yollarının yapılması talebinde bulundu. Kızılpınarlılar ayrıca mahallelerinden ilçe merkezine çalışan minibüslerin belirli noktalarda yolcu indirdiklerini belirterek, Hastane ve Kipa’ya gitmedikleri için mağdur olduklarını iki dolmuş değişmek zorunda kaldıklarını dile getirdi. Kızılpınarlılar, bu bölgelere dolmuşların çalışması için Büyükşehir Belediyesi’nin yol izin belgesi vermesini istedi.

 

KIZILPINAR BU YOLLARI HAK ETMİYOR 

Kızılpınar Mahallesi’nin çok büyük bir mahalle olduğunu söyleyen Başkan Albayrak,  “Kızılpınar devamlı artan nüfusu ile bu yolları hak etmiyor.Yollarınız kısa zamanda yapılacak. Ancak biraz sizden biraz sabır istiyoruz. Bütün yolları yapacağız. Su konusunda da sizlere TESKİ Genel Müdürümüz gerekli açıklamayı yapacak.Ulaşım konusunda da UKOME Daire Başkanımız detaylı açıklamalarda bulunacak.”dedi.

 

VELİKÖY’DE DE İLK SORUN SU ZAMMI OLDU

Başkan Albayrak daha sonra Veliköy’e geçti. Veliköy ziyaretinde mahalle sakinleriyle yapılan toplantıda da su zamları gündeme geldi. Veliköylüler, Büyükşehir Belediyesi’nin suya yaptığı zammı çok bulduklarını ve mahallede geçim sıkıntısı içinde olan vatandaşların ödedikleri su parasının çoğunun asgari ücret düzeyinde olduğunu ve su fiyatlarının düşürülmesini söylediler. Veliköylüler’in bir kısmı da bir yangın olduğunda yangına anında müdahale edecek bir itfaiyenin her an hazır olarak mahallelerinde bulunması gerektiğini belirttiler.

 

TESKİ VE UKOME YETKİLİLERİ KONUŞTU

Kızılpınar ve Veliköy Mahalleleri’nde Büyükşehir Belediye Başkanı Albayrak’ın buluşmasında mahalle sakinlerinin dile getirdikleri ulaşım ve su konusundaki sorunlar, Ulaştırma koordinasyon Kurulu (UKOME ) Daire Başkanı M. Zeki Gürcün ve (TESKİ) Su ve Kanalizasyon Genel Müdürü Prpf. Dr. Halim Orta tarafından yanıtland. Gürcün ve Orta vatandaşları uygulamalar hakkında bilgilendirdi. İlk konuşmayı UKOME daire Başkanı Gürcün yaparken şunları anlattı: “Bende bir Çerkezköylü olarak buranın ve bölgenin yol sorunlarını ve trafik sorunlarını çok iyi biliyorum. Şu an sorunların çözümü Büyükşehir’e geçti. Sizin bu konudaki sorunlarınız çözümlenecek. Ancak yasaların bize verdiği yetkiler çerçevesinde. Şu an bu konuda çok yoğun bir çalışma içerisindeyiz. Ulaşım sorununu kökten çözümlemek için Namık Kemal Üniversitemizin de desteğini alarak yapacağız. Plan program dahilin de ilimizin tüm ulaşım sorunlarını tek tek çözümleyerek sorunsuz bir kent haline getirmek bizlerin en büyük hedefidir. Bu nedenle ulaşıma büyükşehir olarak önem veriyor ve sorunların çözümü konusunda da yoğun bir çalışma yapıyoruz.”

 

ATIK SU BEDELİ ZORUNLU HALE GELDİ

Daha sonra TESKİ Genel Müdür Prof. Dr. Halim Orta mahalle sakinlerine yönelik bilgi verdi. Orta, “Daha önce tüm ilçelerimizde su fiyatları farklı farklı uygulanıyordu. Bütükşehir olmamızla birlikte su fiyatları tüm il genelimizde tek fiyat oldu. Daha önceleri su’dan atık su bedeli alınmamış. Bazı belediyeler de birkaç kez alınmış. Ancak 30 Mart sonrası bakanlık kullanılan sudan atık su beledi alınmasını zorunlu hale getirdi. Bu nedenle atıksu bedeli almak zorundayız. Alınmadığında çok büyük cezası var. Bu alınan atık su bedelleri yine sizlere hizmet olarak geri dönecek. İlerleyen aylarda belki bu günkü fiyatların altına biraz düşülebilir ancak şu an su fiyatlarının düşürülmesi söz konusu değil. Su parası fazla geldiğini söyleyenler. Faturalarıyla birlikte bize başvursunlar belki okumada ya da makineden kaynaklanan bir durum var ise düzeltilerek mağduriyet giderilir.”açıklamalarını yaptı.

 

Haber/Seyit SÜREN