ÇOSB'ye Akay ve Mandalı'dan tepki

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık'ın açılışına katıldığı ÇOSB Bölge Müdürlüğü Hizmet Binası ve Konferans Salonu'nun kerdela töreninde dışlanan Vahap Akay ve ?

GÜNDEM 26.09.2014 13:52:00 0
ÇOSB

CHP’li (Cumhuriyet Halk Partisi) Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ve Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’ın katılımıyla gerçekleşen Çerkezköy Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü (ÇOSB) Konferans Salonu ve Hizmet Binası açılış töreninde kendilerine haksızlık yapıldığını öne sürerek, ortaklaşa basın açıklaması yaptı.

 

AÇILIŞA KATILMAKTAN MEMNUNİYET DUYDUK

Kapaklı ve Çerkezköy halkına Organize Sanayi Bölgesi ile birlikte hizmet vermeye gayret gösterdiklerini Akay ve Mandalı, “Hizmete açılan Konferans Salonu ile sanayicilerimize daha iyi hizmet vermek için yaptırılan yeni hizmet binası bölgemize artı değer kazandırması açısından bizleri de çok mutlu etti. Biz de bu vesileyle diğer protokol üyeleri gibi davet edildiğimiz açılışa memnuniyetle katıldık. Ancak açılış töreninde yaşanan tatsız bir hadise, Çerkezköy ve Kapaklı halkının takdiri ile göreve gelmiş olan bizleri derinden yaralamıştır” dediler.

 

YOK MUAMELESİ YAPILDI

Açılış törenine davet edilmiş olmalarına rağmen, kurdele kesim törenine bölgenin belediye başkanlarının çağrılmadığına dikkat çeken Mandalı ve Akay, şunları kaydetti: “Bu yapılan, bizleri ve Kapaklı-Çerkezköy halkını yok saymaktan başka bir anlama gelmiyor. Karşılaştığımız bu durum, vatandaşlarımızın teveccühü ile Belediye Başkanı seçilen bizleri son derece üzmüştür. Unutulmamalıdır ki, bizler siyasi parti kimliklerimizi bir kenara bırakıp, tüm vatandaşlarımıza en iyi hizmeti sunmak için var gücümüzle çalışmaktayız. Temel amacı, başta sanayiciler olmak üzere bölgemize hizmet etmek olan ÇOSB’nin de bu doğrultuda hareket etmesini dilerdik. Fakat düzenlenen törende bundan çok uzak bir yaklaşımla karşılaştık”

 

ÇOSB’Yİ KINADILAR

Yaşanan olayın bir sunucu hatası olmadığını iddia eden CHP’li Belediye Başkanları Akay ve Mandalı, “Bu olayın organizasyonu düzenleyen ÇOSB yetkililerinin isteği olduğunu düşünüyor ve bunu şiddetle kınıyoruz. Yaşananların değerlendirmesini de halkımıza bırakıyoruz. Siyasi kimliklerimiz sebebiyle karşılaştığımız bu olumsuzluklar bizleri amaçlarımızdan saptırmayacaktır. Bizler, geçmişte olduğu gibi bugün ve gelecekte de, hiçbir ayrım yapmadan daima halkımıza, bölgemize ve sanayicilerimize hizmet prensibiyle çalışmalarımıza devam edeceğiz” diye konuştu.

 

Haber / Ahmet KARDEŞ