İtfaiye Haftası'nda nefes kesen tatbikat !

Edirne Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü tarafından 'İtfaiye Haftası' etkinlikleri kapsamında nefes kesen bir tatbikat gerçekleştirildi.

GÜNDEM 26.09.2014 13:34:00 0
İtfaiye Haftası

GERÇEĞİ ARATMADI

Edirne Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü yanında bulunan boş arazide düzenlenen tatbikatta, yangın, araç kazası, sıvı akaryakıt yangını, yüksekten hafif yaralı kurtarma gerçekleştirildi. Tatbikat, katılımcılar ve öğrenciler tarafından büyük ilgi ile izlendi. İtfaiyeciler yapmış olduğu tatbikatta birbirinden tehlikeli hareketler yaparak ne kadar zor şartlarda görevlerini icra ettiklerini gösterdi. 

 

BELEDİYE BAŞKANI DA KATILDI

Tatbikatta konuşan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, itfaiyecilerin zor şartlarda çalışmalarına değinerek, 2015 yılında bir itfaiye teşkilatının sahip olması gerektiği şekilde bina yapacaklarını söyledi. Diğer taraftan da Edirne Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğüne alınan yeni tankerleri itfaiyenin kullanımına vereceklerini belirten Gürkan, "Yılbaşı itibariyle de Edirne İtfaiyesine yeni bir kaza kırım aracı alacağız. Mevcut kaza kırım aracı yöneticilerin ilgisizliği nedeniyle kendi imkanlarıyla meydana getirdiği bir araç ve kazalarda istenilen verimi sağlamıyor. Bu aracı da 2015 başlarında alarak hizmete sunmuş olacağız. Çünkü bir çok kazalarda başka bir kurumda bu araç olmadığı için Edirne Belediyesinden talep ediliyor. Biz, bir kazada bir canlıyı ne kadar çabuk kurtarabilirsek, belki de hayatını kurtarmış olacağız" dedi.

 

İTFAİYE HAFTASI

Edirne Belediyesi İtfaiye Müdürü Aydın Baslak, törende yaptığı konuşmada 25 Eylül - 1 Ekim tarihleri arasını İtfaiye Haftası olarak kutlandığını belirterek, Edirne Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü personeli olarak, ne gibi çalışmalar yaptıklarını göstermek amacıyla toplandıklarını kaydetti. 

Konuşmaların ardından anaokul ve lise öğrencilerinin de katıldığı programda tatbikatlar gerçekleştirildi. Tatbikat sırasında anaokul öğrencilerinin yanına giden başkan Gürkan, minik öğrencilerinin sevgi seli ile karşılaştı. 

 

Haber Merkezi