Öksürükden ur çıktı!

Öksürük şikayetiyle hastaneye giden bir vatandaşın karnından 5.5 kilogram ur çıktı. Dev uru gören doktorlar şaşkına döndü

YAŞAM SAĞLIK 26.09.2014 13:25:00 0
Öksürükden ur çıktı!

Edirne’de, öksürük ve karın ağrısı şikayetiyle hastaneye giden bir hastanın karnından 5.5 kilogram ağırlığında ur çıktı. Dev uru gören doktorlar şaşkına döndü!

 

ÖKSÜRÜK ŞİKAYETİ İLE HASTANEYE GİTTİ

Edirne’de öksürük ve karın ağrısı şikayetiyle özel bir hastanenin Dahiliye bölümüne başvuran hasta N.Y.'nin, Dahiliye Uzmanı Hülya Kurtuluş tarafından yapılan tetkiklerin sonrasında karın bölgesinde büyük bir kitle olduğu tespit edildi ve ardından hasta ameliyata alındı.Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Ünal Eren ve Genel Cerrah Dr. Adnan Çakır tarafından gerçekleştirilen ve yaklaşık 2 saat süren operasyon sonucunda hasta N.Y.’nin karnından 5,5 kilo ağırlığında ur çıkarıldı.

 

5.5 KİLO UR ÇIKTI

Ameliyat sonrasında tüm ağrılarının geçtiğini anlatan N.Y., uzun süredir karın ağrısı çektiğini belirterek, "Bazı doktorlara gittim. Ancak ağrılarıma çare bulunamadı. Hastanede doktorlar ise yaptıkları tetkiklerde karnımda kitle olduğunu, ameliyat olmam gerektiğini söylediler. Bende kabul ettim. Karnımdan 5.5 kilo ağırlığında ur çıkarıldığını öğrenince de şoke oldum" dedi.Operasyonu gerçekleştiren doktorlar Adnan Çakır ve Ünal Eren ise konu ile ilgili yaptıkları açıklamada, "Ameliyat sırasında hastanın karnındaki kitleyi görünce biz de şaşırdık. Yağ birikintisinden ibaret olan bu kitle hayati tehdit edecek bir unsur değil. Ancak hasta da şiddetli ağrılara neden olur. Operasyonun ardından kitleyi laboratuarda incelemeye gönderdik" ifadelerini kaydetti. 

 

DOKTORLAR BİLE ŞAŞIRDI

Ameliyatta bulunan ve hastadan çıkartılan dev kitleyi görünce şaşkınlıklarını gizleyemeyen Anestezi Uzmanı Ertan Esen, Başhemşire Hatice Aktaç, Anestezi Teknisyeni Aysun Karaca, hemşireler Ayşe Şayan, Ebru Durak ve ameliyathane personeli Cevdet Taşkıran da başarılı çalışmalarıyla tamamlanan operasyonun ardından, hastanın sağlık durumunun iyi olduğu da açıklandı.

 

 

Haber Merkezi