Trakya'da sağlıklı hayvanlar kesilecek

CHP Edirne İl Genel Meclisi Üyesi Erdal Akgün, Kurban Bayramı'nda bölgede sağlıklı hayvanların kesileceği müjdesini verdi.

GÜNDEM 26.09.2014 11:08:00 0
Trakya

SAĞLIKLI HAYVANLAR KESİLECEK

Akgün, Kurban Bayramı’na sayılı günler kala yaptığı açıklamada hayvanlarda hiçbir hastalığın olmamasının sevindirici olduğunu söyledi. Meclis üyesi Akgün, "Bu bir anlamda Edirne ve bölgenin hayvan sağlığıyla ilgilenen müdürlüğünün çalışmalarının iyi olduğunu göstermektedir. Aynı zamanda Edirne üreticisinin de kalitesini de bir kez daha ortaya koymuştur. İlimizde kurban kesecek tüm yurttaşlarımızın çok sağlıklı hayvanları keseceği müjdesini veriyoruz" dedi.

 

ÜRETİCİNİN DE YÜZÜ GÜLSÜN İSTİYORUZ

Akgün, açıklanan baskül fiyatına çok fazla takılmamak gerektiğini ifade ederek, "Çünkü öteden beri açıklanan fiyatlar çok fazla alıcı ve satıcı arasında geçerli olmamıştır. Alıcıyla satıcı arasında fiyat belirleniyor. Gerçekten üreten insanların, uzun yıllardır üreten insanların fiyat açısından bir mağduriyeti var. Tarımda olduğu gibi hayvancılıkta da girdiler çok yüksek. Kurban Bayramları üreticinin yüzünü güldürüyor. Kurbanını satacak müşteriyi bulduktan sonra üreticinin yüzü gülmüştür. Her kurbanda üreticinin yüzü gülmüştür. Bu yıl inşallah yine eski kurbanlar gibi olur. Pazara hayvanını çıkaran üreticimizin hiçbir hayvanı geriye dönmesin diyoruz. Bir yıl boyunca hayvanına bakan, üzerine titreyen üreticimizin de yüzü gülsün diyoruz" ifadelerine yer verdi.

 

Haber Merkezi