İnşaat işçileri TREDAŞ'ı bastı!

Çerkezköy Kızılpınar'da yaptıkları inşaatın bulunduğu bölgede her gün düzenli olarak elektrik kesintisi yaşadıkları için iş yapamaz hale geldiklerini söyleyen taşeron Ömer Akkuş ve

GÜNDEM 25.09.2014 15:28:00 0
İnşaat işçileri TREDAŞ

Çerkezköy'ün Kızılpınar Mahallesi’nde yapılan Palmiye İnşaat İstanbul evleri işçileri Ramazan Bayramı’ndan itibaren her gün yaşanan elektrik kesintileri nedeniyle Tredaş Çerkezköy İşletme Müdürlüğüne tepki gösterdi.

 

İNŞAAT İŞÇİLERİ TREDAŞ’I ÇIKARMA YAPTI

Dün saat 10.00’da yaklaşık 50 kişilik grup Tredaş Çerkezköy İşletme Müdürlüğüne gelerek yaşanan elektrik kesintilerinin son bulmasını istediler. Grup adına açıklamalarda bulunan Taşeron Firma sahibi Ömer Akkuş “ Mahallede yapımı devam inşaatın bulunduğu yerde hemen hemen her gün 3-4 saat elektrik kesintisi yaşanıyor. Elektrik kesilmeden de bizlere de haber vermiyorlar. Bu konuda gerçekten çok mağduruz. Bu nedenle de mağduriyetimizi dile getirmek için bugün buraya geldik. İki aydır telefon ile ulaşmamıza rağmen buda çözüm olmadı” diye konuştu.

 

TREDAŞ MUHATAP OLMUYOR

Kimsenin kendilerine derman olmadığını söyleyen taşeran Akkuş “Bizlerin her gün orada büyük kayıplarımız oluyor. Bu inşaatta çalışan işçilerimiz günlük yevmiye çalışıyorlar. Çalışamadıkları zaman da evlerine ekmek götüremiyorlar. Bir gün elektrik kesintisi olabilir ama her gün kesinti oluyor. Elektrik geliyor bir saat sonra tekrar gidiyor. 186’yı aradığımızda ise sürekli meşgul çalıyor. Elektrik faturasına gelince hemen almasını biliyorlar ancak böyle bir sıkıntıda ise muhatap olacak kimseyi bulamıyoruz. Bu sıkıntımızın artık giderilmesini istiyoruz. Bizi düşünmüyorlar bari bu yevmiye ile çalışan işçileri düşünsünler.” dedi.

 

RESMEN BİZİ TERK ETTİLER

Daha öncede yetkililer ile görüştüklerini ancak duruma çare bulamadıklarını kaydeden Akkuş “Bizi resmen oraya terk ettiler. İş adamları oraya yatırım yapıyor ama elektrik ile yol sorunu bulunuyor. Elektrik faturasını her zaman düzenli olarak ödüyoruz. O mevkide bulunan herkes mağdurdur. Fatura ödenmediği vakit Tredaş elektriği kesip avukata verip üç katını almasını biliyor. Tredaş elektriği kesmeden önce bizlere haber verebilir. Malzeme ve işçi zararımız aylık ortalama 5-10 bin TL’yi buluyor. Elektrik kesintisi nedeniyle işçi çalışamıyor. İnsanlar orayı kalkındırmaya çalışıyor ama birileri de köstek oluyorlar” diyerek tepkesini dile getirdi. Tredaş yetkilileri ile görüşen Akkuş, yetkililerin sıkıntıları en kısa zamanda çözeceği sözünü aldıklarını kaydetti.

 

Haber / Ahmet Kardeş