Tapu'da işler artık daha hızlı yapılacak

Süleymanpaşa Belediyesi ile Tapu Müdürlüğü, tapu işlemlerinin daha hızlı yapılabilmesi için protokol imzaladı.

GÜNDEM 25.09.2014 13:54:00 0
Tapu

Süleymanpaşa Belediyesi ile Tekirdağ İl Tapu ve Kadastro Müdürlükleri arasında imzalanan protokol doğrultusunda tapu kayıtları belediye birimleri tarafından da görülebilecek.

 

BELEDİYE’DEN İŞLEMLER AYNI ANDA GÖRÜLEBİLECEK

Süleymanpaşa Belediyesi ile Tapu ve Kadastro Müdürlükleri arasında gerçekleştirilen (Takbis) sisteminde mevcut olan Tapu kaydı kadastral bilgilerin online paylaşımını düzenleyen sistem, iki kurum arasında yapılan protokol ile uygulanmaya başlandı. Bundan sonra geçilecek mevcut sistemde tapu kayıtlarının, Tapu Müdürlüğünde olduğu gibi belediyede de aynı şekilde görüneceği kaydedildi. 

 

BUNDAN SONRA ZAMAN KAYBI OLMAYACAK

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat Tapu ve kadastro Müdürlükleri arasında yapılan imza töreninde sağlanan anlaşma ile işlemlerin hızlanacağını ifade ederek, ’"Bu protokol ile bundan sonra zaman kaybının önüne geçeceğiz. Hem belediye olarak biz, hem de tapu kayıtları ile ilgili işlemleri olan vatandaşlarımız artık vakit kaybetmeden bu bilgilere ulaşacak. Süleymanpaşa Belediyesi olarak tempomuzu daha da artırarak, vatandaşlarımızın isteklerine yerinde ve kısa sürede cevap vereceğiz" dedi.