NKÜ 2014-2015'e merhaba dedi

Namık Kemal Üniversitesi 2014-2015 Eğitim Dönemi'ne Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, öğretim üyeleri ve öğrencilerin de katılımıyla gerçekleşen törenle start verdi

EĞİTİM 25.09.2014 10:58:00 0
NKÜ 2014-2015

Namık Kemal Üniversitesi 2014-2015 Akademik Yılı açılış töreni, Rektör Prof. Dr. Osman Şimşek’in Rektörlük Binası önünde Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu ile başladı. Atatürk Anıtı önünde başlayan tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Rektörlük Konferans Salonu’nda devam etti.

 

BAKAN FİKRİ IŞIK DA KATILDI

Üniversitenin  2014-2015 Dönemi açılışına Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, Tekirdağ Milletvekili Özlem Yemişçi, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Cumhuriyet Başsavcısı Fevzi Büyüktümtürk, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, Üniversitemiz öğretim elemanları, Tekirdağ’da bulunan kurum ve kuruluşların temsilcileri, meslek odaları ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, idari personel ve çok sayıda öğrenci katıldı.

 

ÜNİVERSİTENİN TANITIM FİLMİ GÖSTERİLDİ

Buradaki törenler Namık Kemal Üniversitesinin tanıtım filminin izletilmesiyle başladı. Ardından öğrencileri temsilen Öğrenci Konseyi Başkanı M. Muhammed Ateş katılımcıları bir konuşma yaptı. Ateş, “Kısa sürede oluşturduğu sağlam köprü geleneğiyle diğer üniversitelere örnek olan bilimsel ve akademik alanda gelişimini arttırarak devam eden, günümüzde Türkiye’nin saygın üniversitelerinden biri haline gelen, 8. yılına tanıklık ettiğim ve öğrencisi olmaktan gurur duyduğum Tekirdağ’ın gözbebeği Namık Kemal Üniversitesi’nin Akademik yıl Açılış Törenine hoş geldiniz.” sözleriyle davetlileri selamladı.

 

2023 VİZYONU’NDA ÜNİVERSİTELER ÖNEMLİ BİR KAYNAK

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek açılışta gerçekleştirdiği konuşmasında günümüzde bilgi toplumları ve ekonomilerinde Ar-Ge, inovasyon ve girişimcilik sonucu üretilen bilginin ekonomik büyümenin itici gücü olarak tanımlandığı bu sistemde, üniversitelerin sanayi ile işbirliği yapmalarının zorunluluk haline gelmiş olduğunu belirterek, “Ülkemizin 2023 vizyonunu gerçekleştirmesinde önemli kaynaklarından birisi olan Üniversitelerimize bu bağlamda çok büyük görevler düşmektedir. Geçmişin klasik üniversite anlayışı dışında; bulundukları toplumla kaynaşmış, onun refahı için bilgi üreten ve ürettiği bilgiyi ticarileştirebilen; toplumun sosyal gelişimi açısından önem arz eden sosyal sorumluluk projelerinde yer alan, evrensel anlamda insanlık medeniyetine artı değer üreten ve uluslar arası kimliğe sahip ‘üniversite’ kavramı gelecekteki üniversite modelini oluşturacaktır.” dedi.

 

NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ BİLİM YERİDİR

Rektör Prof. Dr. Şimşek, konuşmasına şöyle devam etti: “Namık Kemal Üniversitesi bir bilim, aydınlanma, bilgi, teknoloji ve üretme yeridir. Siz öğrencilerimizin, Ülkemizi daha üst seviyelere çıkarmak için, analiz ve gözlem gücü yüksek, görüşlerini uygarca açıklayabilen, sosyal çevresiyle iyi iletişim kurabilen, tarihimize ve kültürel değerlerimize bağlı ve insan haklarına saygılı gençler olarak en büyük katkıyı yapacağınıza inancımız tamdır.”Rektör Prof. Dr. Osman Şimşek “Üniversitemizin değerli akademik ve idari kadrosuna, öğrencilerimize başarı, esenlik ve mutluluk dolu bir akademik yıl dilerim.”diyerek konuşmasını tamamladı.2014-2015 Akademik Yılının “İlk Ders”ini Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, “Teknoloji Politikamızın Temel Esasları” konulu dersi ile gerçekleştirdi. Namık Kemal Üniversitesi 2006 yılında kurulmasına rağmen bu gün 30 bin öğrencisiyle, çok güçlü akademik kadrosuyla 2006 yılında kurulan üniversiteler arasında en hızlı büyüyen ilk üç üniversiteden birisi olduğunu söyleyen Bakan Işık, “Bu gelişmede, akademik ve idari kadronun özverili çalışmaları ve Tekirdağ’ın üniversitesine sahip çıkması da ayrıca önemlidir.” diyerek Rektör Prof. Dr. Osman Şimşek’i tebrik etti. Daha sonra Rektör Prof. Dr. Osman Şimşek’in makamına geçen Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Üniversite’nin Şeref Defteri’ni yazarak, imzaladı.Rektörlük Binası Fuaye Salonu’nda gerçekleştirilen kokteyl ile Akademik Yılı Açılış Programı sona erdi.

 

Haber Merkezi