AKAY SAKATLAR'DA GÖNÜL ALDI

Belediye Başkanı Vahap Akay, Türkiye Sakatlar Derneği Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya'nın yaptığı açıklamalarla bir süredir aralarında soğuk rüzgarların estiği engellileri ziyaret etti.

GÜNDEM 24.09.2014 14:51:00 0
AKAY SAKATLAR

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay önceki gün Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi’e Belediye Meclis Üyesi Necmettin Çınar, CHP Çerkezköy İlçe Kayyum Heyeti Başkanı Hasan Demir, CHP İlçe Eski Yönetim Kurulu Üyesi ve Sakatlar Derneği Şubesi’nin gönüllü üylerinden Erdoğan Fıçıcı ile birlikte ziyaret gerçekleştirdi. Belediye Başkanı Akay’ı Sakatlar Derneği Şubesi’nde Başkan Yardımcısı Sakine Arslan, Şube Sekreteri Hülya Metin ile Basın ve Halkla İlişkiler Sorumlusu Meral Dağasan karşıladı.

 

ÖNCE TEŞEKKÜR SONRA SİTEM

Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Sekreteri Hülya Metin, Baaşkan Vahap Akay’ın ziyaretinden son derece memnun ve mutluluk duyduklarını belirterek, “Öncelikle ziyaretiniz için sizlere dernek yönetimimiz adına teşekkür ediyorum. Ziyaretiniz bizleri mutlu etti. Biz de acaba başkanımız işlerinden ne zaman fırsat bulacakta bizleri ziyaret edecek diyorduk. Nasip bu güneymiş. Bizlerin sizden bir ricası var. Derneğimiz üyesi arkadaşlarımızın bazılarının kullandıkları tekerlekli sandalyeleri arızalı onların onarımları için sizden yardım istiyoruz.”dedi.

 

GAP TALEBİ NEDEN KABUL EDİLMEDİ

Başkan Yardımcısı Sakine Arslan’da, “Sayın Başkanım sizlerden bir süre önce GAP ziyareti için talepta bulunduk. Ancak bu talebimize olumlu cevap vermediniz. Nedenini öğrenmek istiyoruz. Bazı arkadaşlarımız önceki başkan taleplerimizi karşılıyordu ama Vahap Başkan karşılamıyor diye sitemde bulunuyorlar. Bu konuda bizleri aydınlatırsanız seviniriz.”diye sordu.

 

TERMİNALİN TUVALET İŞLETMESİNİ DERNEĞİNİZE VERDİK

Hülya Metin ve Sakine Aslan’ı dinleyen Başkan Vahap Akay, işlerinin yoğunluğu nedeniyle daha önce ziyarete gelemediğini belitti. Akay şunları dedi: “Öncelikle şunu ifade edeyim. Şu an yoğun bir çalışma içindeyiz. Sizlere belediyemizin imkanları nispetinde yardım yapacağız. Takdir edersiniz ki şu an Tekirdağ’ın on bir ilçesi içinde en borçlu bir belediyeyi bizler devraldık. Bu bir mazeret değil. Ama bir taraftan borç ödüyoruz bir taraftan da acil yapılması gereken hizmetleri yapmaya çalışıyoruz. Sakın sizleri ihmal ettiğim ya a sizlere yardım etmiyorum anlamına gelmesin. Bazı durumlarda mevcut ekonomik durumumuzu yerinde ve idareli olarak kullanmak zorundayız. Sizlere belediyemizin ekonomik imkanları nispetinde yardımlarımız olacak. Ama biraz bize zaman verin. Derneğinize gelir getirsin diye size Otobüs Terminalindeki Tuvaletleri işletmek üzere verdik. Sırf bazı ihtiyaçlarınızı rahatlıkla karşılayın. Başkasına muhtaç olmayın diye. Ama yinede belediye bizlere gereken yardımı yapmıyor derseniz yanlış olur. Bizler sizi hiçbir zaman dışlamadık. Her zamanda yanınızdayız. Dediğim gibi imkanlarımız nispetinde sizlere yardımlar yapacağız.”

 

ALINDIM AMA KÜSMEDİM

Bir süre önce Türkiye Sakatlar Derneği Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya’nın yaptığı açıklamalara atıfta bulunan Başkan Vahap Akay, “Dernek Başkanı ‘Çerkezköy Belediyesi bizlere yardım etmiyor. Bizde taleplerimizi Büyükşehir Belediyesi’ne iletiriz’ şeklinde basında çıkan haberler nedeniyle biraz kırıldım. Ama küsmedim. Sizlere daha öncede iki kez araba tahsis ettim. Ama sizlerin istediği şekilde de arabamız yok. Seçim öncesi sizlere ne söz verdiysem zaman içinde hepsi yerine gelecek. Az öncede ifade ettim. Şu an belediyemizin ekonomik olarak durumu iyi değil. Gelirimizi yerinde ve iyi kullanmamız gerekiyor. Bir taraftan borç ödüyoruz. Bir taraftan da öncelikle yapılaması gereken hizmetlerin aksatılmadan yapılmasını sağlıyoruz.”diye konuştu.

Elinde sihirli değnek olmadığını söyleyen Başkan Akay, “ Zaman içinde hepsi olacak. Arızalı tekerlekli sandalyelerinizi ne kader ise bize bir dilekçe ile bildirin ne gerekiyorsa tamirlerini yaptıralım. Şu an sizlerin bir çok konudaki taleplerinizi karşılamamız imkansız. Nedenini söyledim. Ekonomik durumumuz yok. Ben herkesin ve her kesimin Belediye Başkanıyım. Ekonomik durumumuz nispetinde de her kesime yardım etmeye katkı sağlamaya çalışıyorum.”dedi.

 

BİNA YIKMA DİYE BİRŞEY YOK

Türkiye Sakatlar Derneği Şubesi’ne Belediye tarafından önceki dönemde yapılıp devredilen binanın yıkılacağına ilişkin dedikodular çıktığını söyleyen Başkan Vahap Akay, “Kamu oyunda binanızı yıkacağım şeklinde bir dedikodu duydum. Kesinlikle böyle bir şey yok! Olması da söz konusu değil. Bu söylentileri çıkaranlar bizleri yıpratmak için bir takım kendini bilmez ya da çekemeyenlerin uydurduğu söylemlerdir. Sakın böyle dedikodulara inanmayın. Şu an Sakatlar Derneğimiz Türkiye’de örnek teşkil eden tek bina. Biz gurur duyuyoruz. Keşke imkanlarımız daha iyi olsa mevcut binadan daha büyüğü yapılmış olsa idi. Sizler hiç merak etmeyin sizler bizlerin baş tacısınız. Sizlerin ulaşım sorununuzu da çözeceğiz. Bu konuda da gerekenin yapılması için ne gerekiyorsa yapacağız gönlünüz rahat olsun.

 

Haber / Seyit SÜREN