Şiddetli rüzgar, çatıları uçurdu

Çerkezköy'de dün öğleden sonra aniden bastıran şiddetli rüzgar günlük yaşamı olumsuz etkiledi.

GÜNDEM 23.09.2014 18:14:00 0
Şiddetli rüzgar, çatıları uçurdu

SAATTE 70 KİLOMETREYİ BULDU

Çerkezköy’de saatte hızı 70 kilometreyi bulan şiddetli rüzgar ilçe merkezini olumsuz etkiledi.Dün öğlen saatlerinde başlayan ve gün boyunca etkili olan şiddetli rüzgar zaman zaman büyük toz bulutlarının oluşmasına neden olurken, bir çok evin çatısında maddi hasar oluşturdu.

 

İNŞAATIN İSKELESİ UÇTU

Şiddetli esen rüzgardan Atatürk Caddesi’nde bulunan bir inşaatta etkilendi. Yapımı devam eden inşaatın iskelesi şiddetli rüzgarın ardından sallanmaya başlarken, iskele üzerinde bulunan tahta kalaslardan bir tanesi aşağı düştü. Tahta kalas yoldan geçen bir vatandaşın yanına düşerken, vatandaş ise olayda yara almadan kurtuldu. Olayın ardından Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri ve Çerkezköy Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri Cadde üzerinde güvenlik önlemi alarak araçları ve vatandaşları yolun karşı tarafından geçmesi yönünde uyarılarda bulundular.

 

BÜYÜK ÇAPTA MADDİ HASAR OLUŞTU

Saat 14.30’da etkisini artıran şiddetli rüzgar ilçe merkezinde bir çok evin çatısında hasar oluşturdu. Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi Tokuçlar Sokak’ta bulunan bir apartmanın da çatı katında bulunan asansör motor kabinin çatısı da koptu. Çatıdan uçan kiremit parçaları da park halinde bulunan araçlara da zarar verdi.  Çatı katta kopan tahta parçasının aşağıya düşmemesi içinde itfaiye ekipleri ve apartman sakinleri büyük çaba sarf ederken, tahta parçası vinç yardımı ile çatıdan indirildi.

Meydana gelen olumsuzluklarda şans eseri can kaybı yaşanmazken, hafif çaplı maddi hasarlar meydana geldi.