TESKİ logo için 10 bin TL ödedi

Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi (TESKİ) tarafından düzenlenen kurumsal logo yarışmasında birinci seçilen logonun sahibi Mehmet Sarı ödülünü aldı.

GÜNDEM 23.09.2014 15:15:00 0
TESKİ logo için 10 bin TL ödedi

ALBAYRAK ÖDÜLÜ VERDİ

TESKİ binasında gerçekleştirilen törende birinciye ödülünü veren Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, TESKİ’nin logosunun artık belirlendiğini, logonun sahibi Mehmet Sarı’ya emeklerinden dolayı hak ettiği ödülün takdim edildiğini belirtti.

 

LOGO NE ANLAMA GELİYOR

Logonun içerdiği anlamlar hakkında açıklamalarda bulunan logo sahibi Mehmet Sarı, logoda Tekirdağ ve TESKİ’yi ‘T’ harfinin simgelendiğini belirterek, "Harf seçiminde ‘T’ harfini tercih etmemizin sebebi harf üzerinde kullanılan açık ve koyu renkler şebeke suyu ve kanalizasyonu simgelemektedir. Ayrıca dinamik bir insan figürü de oluşturulmaya çalışılmıştır. ‘T’nin alt kısmındaki damla da başarının ifadesi olarak logo da yer almıştır" dedi. 

 

DİĞER ÖDÜLLER VERİLMEDİ

Öte yandan daha önce yapılan değerlendirmede, logolarla ilgili seçici kurul tarafından yapılan araştırmada, logo birincisi, ikincisi ve mansiyon ödülü sahiplerinin logolarının özgünlük ve başka kurum veya firmalarda kullanılmış olmama kriterine uymadığı gerekçesiyle sonuçlar iptal edilmişti. Daha önce üçüncü olduğu açıklanan Sakarya'dan Mehmet Sarı'ya ait logonun yapılan inceleme sonucunda birinci olduğu belirtildi.

Ödül töreninde Mehmet Sarı’ya plaket ve katılım belgesi ile birlikte 10 bin TL’lik birincilik ödülü de temsili çek olarak takdim edildi.