Hizmet kervanı Saray'da toplandı

Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak'ın başlattığı 'Hizmet Kervanı' programının bu haftaki durağı Saray oldu. Albayrak ve ekibi Saray'da yapılacak Belediye hizmetlerini tek

GÜNDEM 21.09.2014 12:09:00 0
Hizmet kervanı Saray

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’ın ‘İnsan odaklı’ belediyecilik anlayışı çerçevesinde uygulamaya koyduğu ve her hafta bir ilçede gerçekleştirilen ‘Hizmet Kervanı’ programının 6. Durağı Saray oldu.

 

6. DURAK SARAY

Saray’daki çalışmalara Saray Kaymakamı Hüseyin Öner’i ziyaret ederek başlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Kaymakam Öner’e hizmet kervanı ile ilgili bilgi verdi, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak Saray’da yapılacak çalışmalar hakkında bilgiler aktardı.Başkan Albayrak, Kaymakamlık ziyaretinin ardından Saray Meslek Yüksekokulu’nda Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban, Saray Belediyesi yetkilileri ve Belediye Meclis Üyelerinin katılımı ile bir ‘Çalıştay’ gerçekleştirildi.

 

SARAY’IN BİZİM İÇİN AYRI BİR ÖNEMİ VAR

Büyükşehir Belediye Başkan Kadir Albayrak hizmet kervanı çerçevesinde her hafta bir ilçede Çalıştay gerçekleştirdiklerini belirterek, “Hizmet kervanımızın 6 durağı olarak bugün Saray’dayız. İlçelerimizde gerçekleştirdiğimiz Çalıştaylarımız’ın, sivil toplum kuruluşları ile yaptığımız çalışmaların ve halkımızla kucaklaşmanın adına hizmet kervanı dedik. Tabii hizmet kervanı deyince sadece buraya gelip bir gün geçirmek değil. Bu çalışmaların arkası gelecek. Her hafta bir ilçemizde olmaya devam edeceğiz. Ancak Saray’ın bizim için ayrı bir önemi var. Saray’ın nüfus bütünlüğünü oldukça önemsiyorum. Nüfusu 50 bin sınırına dayanmış bir Saray için bu rakam, Saray’ın hizmet alabilmesi ve İller Bankası ile ilişkileri için son derece önemli. Bu anlamda Saray’ın nüfusunun azalması bizi üzer. Ama biz inanıyoruz ki bu çalışmanın sonunda kazanan Saray olacaktır” diye konuştu.

 

HER İLÇEYE AYNI MESAFEDEYİZ

Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, tüm ilçelere aynı mesafede durduklarını ve hizmetlerin eşit ve orantılı bir şekilde yapılması için hassasiyet gösterdiklerini kaydederek, şunları söyledi: “İlçeler arasında rekabet olmaz. Biz her ilçemize her mahallemize aynı mesafedeyiz. Hep söylediğimiz gibi hizmet kervanını tüm ilçelerimize tüm mahallelerimize götüreceğiz. Yaptığımız bu toplantılar, çalıştaylar hayata geçireceğimiz projelerin altyapısını oluşturmak içindir. Her ilçemizde 2 tane hizmet binası olacak. Bunların hazırlıkları bitmek üzere.  Yani şunu rahatlıkla söyleyebilirim yılbaşından sonra tek düşüncemiz sadece hizmet olacak.”

 

TEK DÜŞÜNCEMİZ HİZMET

Uzun bir konuşma yapan Albayrak, tek düşüncelerinin hizmet olduğunu söylerken şunları kaydetti: “Ana felsefemiz vatandaş her zaman haklıdır. Bu 5 yıl içinde büyükşehirde de ilçe belediyelerimizde de tek düşüncemiz olacak vatandaşa hizmet etmek. Nasıl hizmet;kaliteli, başarılı ve sürekli hizmet. Buraya Saray’ın sorunlarını dinlemeye, düşüncelerinizi almaya ve kendi düşüncelerimizi aktarmaya geldik. Sonuç itibariyle oluşturacağımız sistem içerisine tüm ilimize çok güzel hizmetler gelecek. Yeter ki biz birbirimizi kucaklayalım, birbirimizi sevelim. E temel kavram hoşgörü. Birbirimize hoşgörülü olmak durumundayız. Siyaset 30 Mart sonrası artık geride kaldı. Hizmette siyaset olmaz. 5 yıllık görev süremiz sonunda hem bizim hem halkımızın gurur duyacağı, halkımızın yaşam standardını yükseltecek projeleri hayata geçireceğimize inanıyorum. Ve bu çalıştayın başarılı olmasını diliyorum” 

 

ALBAYRAK’IN ARDINDAN KURMAYLARI YAPILACAKLARI ANLATTI

Başkan Albayrak’ın ardından konuşan, TESKİ Genel Müdürü Prof. Dr. Halim Orta, TESKİ’nin Saray’daki yapılanması, Saray özelinde yapılacak çalışmalar ve sistemin işleyişi hakkında bilgiler verdi. Ardından Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanları kendi hizmet alanları ile ilgili yapılacak olan çalışmaları aktardılar.

 

ÇOBAN ALBAYRAK’A TEŞEKKÜR ETTİ

Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban ise, Büyükşehir Belediyesini tüm kadroları ile birlikte Saray’da görmekten büyük mutluluk duyduklarını belirterek, Büyükşehir Belediyesi ile birlikte Saray’da önemli çalışmalara imza atacaklarına inandığını söyledi ve böyle bir toplantının gerçekleştirmesinden dolayı Başkan Albayrak’a teşekkür etti.

 

Haber Merkezi