TESKİ yetkilileri dere yataklarında inceleme yaptı

Gece Kaymakamlık binasının da sular altında bırakan dere taşkınlarının ardından gündüz TESKİ yetkilileri Pınarça Deresi ve Çorlu Deresi'nde incelemelerde bulundu. TESKİ yetkilileri derelerle ilgil

GÜNDEM 19.09.2014 17:26:00 0
TESKİ yetkilileri dere yataklarında inceleme yaptı

TESKİ (Tekirdağ Su ve Kanalizsayon İşleri) Çerkezköy’deki dere taşkınlarına çözüm arıyor. Önceki gün Kaymakamlık binasının da sular altında kaldığı dere taşkınlarının ardından TESKİ yetkilileri Çerkezköy’e gelerek Belediye Başkanı Vahap Akay’dan bilgi aldı.

 

TESKİ YETKİLİLERİ DERELERİ DOLAŞTI

Pınarça ve Çorlu Dereleri’nin tıkalı olması nedeniyle son birkaç gündür zaman zaman yağan yağmur suları birikerek taşkınlara neden oldu. Bağlık Mahallesi’nin bir kısmı ve Kaymakamlık binasının sular altında kalmasına neden olan dere taşkınlarının ardından TESKİ yetkilileri Çerkezköy’e gelerek incelemelerde bulundu. Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay dün 11.30-13.00 saatleri arası Sel taşkınına neden olan bölgelerde suyun tahribat yaptığı dere yatakları ile köprüleri TESKİ yetkililerine gösterdi. TESKİ Barajlar ve Islahı Daire Başkanı Kenan Güneş, Su Kanalizasyon Daire Başkanı Fatih Başaran, Makine İkmal Daire Başkanı Mustafa Yeşildal ile Etüd ve Planlama Daire Başkanı Bahattin Yılmaz incelemeye katıldı. TESKİ yetkilileriyle birlikte DSİ’den de incelemeye Edirne Bölge Müdür Yardımcısı Enver Ongun, Tekirdağ DSİ Şube Müdür Vekili Serkan Zeybek de dere yataklarının incelemesine katıldı.

 

SIK SIK NOT ALDILAR

TESKİ Yetkilileri yaptıkları incelemeler sırasında gördükleri manzara karşısında şaşkına döndü. TESKİ yetkililerine Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ın dışında Çerkezköy Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürü Faruk Şen’de eşlik etti. TESKİ yetkilileri incelemeler sırasında sık sık not aldı. TESKİ, yetkilileri Çerkezköy’de su taşkınlarının yaşanmaması için hızlı bir çalışma yapacaklarını ve dere yataklarını daha da genişleterek etrafına taş duvar örerek toprak kaymasını da önleyeceklerini belirttiler. Yetkililer Pınarça Deresi’nde çok ciddi bir ıslah çalışması yapılması için ne gerekiyorsa yapılacağını vurguladı.

 

KÖPRÜYÜ YIKARAK SELİ ÖNLEDİK

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay incelemeler sırasında TESKİ yetkililerine önceki akşam Bağlık’ta yaşanan su baskınını da anlattı. Belediye olarak köprüyü yıkarak bu sel baskınına çözüm bulduklarını anlatan Başkan Akay, Bağlık Mahallesi’nde dere yatağına paralel olarak büst üzerine yapılan köprünün taşkınlara daha fazla sebebiyet vermemesi için köprüyü yıkarak suyun akışını hızlandırdıklarını ve bölgeyi olası büyük bir sel taşkınından kurtardıklarını belirtti.

 

KÖPRÜ HATALI YAPILMIŞ

Çerkezköy Su ve Kanalizasyon Müdürü Faruk Şen’de bu köprünün zamanında bu şekilde yapılması hata olduğunu söyledi. TESKi yetkilileri Bağlık Mahallesi yıkılan köprüde de inceleme yaptı. TESKİ Barajlar ve Islahı Daire Başkanı Kenan Güneş, Su Kanalizasyon Daire Başkanı Fatih Başaran, Makine İkmal Daire Başkanı Mustafa Yeşildal ile Etüd ve Planlama Daire Başkanı Bahattin Yılmaz daha sonra Hükümet Cadedesi ve Vüyadük altından geçen dere yataklarında da incelemelerde bulundular. TESKİ yetkilileri, Pınarça Deresi başta olmak üzere Çerkezköy içinden geçen dere yatağının tümünde genişletme çalışmaları yapılacağını ve yıkılan köprülerin yerine de günün koşullarına uygun köprüler yapılacağını belirttiler.

 

Haber / Seyit SÜREN