Hayrabolu'da Gaziler Günü

19 Eylül Gaziler Günü törenleri, Hayrabolu'da Atatürk Anıtına çelenk sunulması ile başladı. Saygı duruşunda bulunulmasının ardından ve İstiklal Marşı'nın okunması ile devam etti.

GÜNDEM 19.09.2014 13:17:00 0
Hayrabolu

GAZİLİĞİN GURURU İÇİNDEYİZ

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Hayrabolu Temsilcisi Gazi Ali Güz, törende yaptığı konuşmasında, gaziliğin ulusal değer olmanın gururu içinde oldukları için onurlu ve gururlu olduklarını belirterek, "Gazilik, Cumhuriyetimizin en büyük gazisi Mustafa Kemal Atatürk’ün yaşayan temsilcisi asil vakarlı, ahlak ve fazilet sahibi, kendisine sahip çıkan, devletine şükran borçlu, devlet düşmanları ile aynı safta olmayan, çevresi ile barışık gazilik unvanına sarılarak kendisine menfaat sağlamayan, siyasi tercihini gazilik unvanı ile karıştırmayan, Atatürk sevgisi, vatan ve ay yıldızlı bayrak sevgisi ile dolu olan bir ulusal değerdir. Bu büyük ülke, uğruna ölmeyi bilen has evlatlarla doludur. Eğer o evlatlar olmasaydı, Çanakkale, Kurtuluş Savaşı, Kore Savaşı ve Kıbrıs Barış Harekatı olur muydu? Ne mutlu ki böyle bir milletin çocuklarıyız. Ne mutlu ki gazilerimize sahip yöneticilerimiz, komutanlarımız ve o yüce ruhlu halkımız var" dedi.

Törene Hayrabolu Kaymakamı Tamer Orhan, Hayrabolu Belediye Başkanı Fehmi Altayoğlu, daire müdürleri, gaziler ve şehit yakınları ile öğrenciler katıldı. Törenden sonra protokol üyeleri, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Temsilciliğini ziyaret ederek Hayrabolu Temsilcisi Ali Güz ile diğer gazilerin gününü kutladı.

 

Haber Merkezi