Taşkınlara neden olan köprü yeniden yıkıldı

Son günlerde Çerkezköy'de etkili olan şiddetli yağışlar sonucu Bağlık Mahallesi'nden geçen Pınarça Deresi'nde su seviyesi yükselince, bölgede bulunan evleri su bastı. Derenin taşmasÄ?

GÜNDEM 18.09.2014 19:02:00 0
Taşkınlara neden olan köprü yeniden yıkıldı

VATANDAŞ YETKİLİLERE ATEŞ PÜSKÜRDÜ

Son iki gündür şiddetini arttıran yağışlar Bağlık Mahallesi’nde çok sayıda evin sular altında kalmasına neden oldu. Mahallelerinden geçen Pınarça Deresi’nde su seviyesinin yükseldiğini fark eden Mahalle sakinleri durumu hemen Çerkezköy Belediyesi ekiplerine haber verdi. Konudan haberdar ettikleri ekiplerin ancak 2 saat sonra mahallelerine geldiğini belirten vatandaşlar, yetkililere ateş püskürdü.

 

KİMSE HALİMİ SORMUYOR

Mahalle sakinlerinden Gülşen Yılmaz, “Aynı olay geçtiğimiz kurban bayramı arifesinde de yaşandı. Biz köprünün yıkılmasını istiyoruz. Eğer yine aynı şekilde bir köprü yapacaklarsa hiç yapmasınlar. Evlerimizi su basıyor. Çoluk çocuk perişan oluyoruz ama kimse halimizi sormuyor.”diye yakındı.

 

YIKILAN KÖPRÜ HER DEFASINDA YENİDEN YAPILDI

Su seviyesinin, Pınarça Deresi üzerinde yapılan Bağlık Köprüsü’nün su akışını yavaşlatması nedeniyle yükseldiğini kaydeden mahalle sakinleri, “Bu köprü yüzünden 3 kez dere taştı. 3 kez yıkılan köprü her defasında aynı şekilde yeniden yapıldı. Bu zamana kadar harcanan paralarla su akışını engellemeyen çok daha güzel bir köprü yapılabilirdi. Fakat ne yazık ki vatandaş kimsenin umurunda değil” ifadelerini kullandı.

 

Haber / Ahmet KARDEŞ