Birinci kademe okuma yazma kursu açıldı

Kapaklı Halk Eğitimi Merkezi 1. Kademe Okuma Yazma Kursu düzenliyor.

EĞİTİM 17.09.2014 16:01:00 0
Birinci kademe okuma yazma kursu açıldı

Kapaklı Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü 2014-2015 Eğitim-Öğretim Yılı kapsamında kurslarına devam ediyor. Kurum şimdide ilçede ikamet eden ve okuma yazma bilmeyen vatandaşlara yönelik ‘1. Kademe Okuma Yazma Kursu’ veriyor.

 

BİLGİSAYAR KULLANIMI KURSU DEVAM EDİYOR

‘İş Güvenliği ve İş Sağlığı’ kursu ile 2014-2015 Eğitim-Öğretim Yılı’na ‘Merhaba’ diyen Kapaklı Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü, daha sonra ise sırasıyla ‘Bilgisayar Kullanımı’ ve ‘Hijyen Eğitimi’ kursu verdi. ‘İş Güvenliği ve İş Sağlığı’ kursuna 20 kursiyerin katıldığını belirten Kurum Müdürü Osman Günel, “Bu kursumuz tamamlandı. Akabinde ‘Bilgisayar Kullanımı’ kursu açtık. 24’er kişilik iki kur halinde gerçekleşen bu kursumuza ise toplam 48 kursiyer başvurdu. ‘Bilgisayar Kullanımı’ kursumuz hala devam ediyor” dedi.

 

OKUMA YAZMA KURSU KAYITLARI DEVAM EDİYOR

Kapaklı Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü olarak ‘Hijyen Eğitimi’ kursu da düzenlediklerini anımsatan Osman Günel, “Bu kursumuza ise toplam 30 kursiyerimiz kaydoldu. Kurslarımızı başarı ile bitiren kursiyerlerimize başarı belgeleri önümüzdeki günlerde takdim edilecek” dedi. 1. Kademe Okuma Yazma Kursu’na ilk etapta 10 kursiyerin başvurduğunu söyleyen Osman Günel, “Kursumuz başladı. Fakat kayıtlarımız devam ediyor” dedi. 7’den 70’e herkese açık olan Okuma Yazma Kursu’na genellikle yetişkin vatandaşlar başvuruyor.  

 

DİĞER MAHALLELERDE DE KURSLAR AÇILACAK

Büyükşehir Yasası ile Kapaklı’ya bağlanan Karaağaç ve diğer 5 mahallede de 1. ve 2. Kademe Okuma Yazma Kurslarının açılacağına dikkat çeken Osman Günel, “Şu an, bu mahallelerimizde muhtarlarımızla işbirliği yaparak okuma yazma bilmeyen vatandaşlarımızın tespiti için çalışıyoruz. Daha sonra kurslarımız açılacaktır” dedi. Kapaklı Halk Eğitimi Merkezi’nde başlayan Okuma Yazma Kursu’nda, Gazi İlkokulu Öğretmenlerinden Arzu Ünal ders veriyor.  

 

ÖĞRENMENİN YAŞI YOK!

Okuma Yazma Kursu’nun açılmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren 57 yaşındaki Kezban Keleş, “Heyecandan dün gece uyuyamadım. Kursun açılacağını öğrenir öğrenmez kayıt yaptırdım. Allah bu kursun açılmasına vesile olanlardan razı olsun” dedi. Bir vekalet işi için notere gittiğini ve oradaki görevlinin okuma yazma bilmediği için kendisini hor gördüğünü dile getiren Kezban Keleş, “Sanki o noter binası başımdan aşağı yıkıldı. Çok ağrıma gitti. Yaşadığım bu olay, beni okuma yazma öğrenmeye itti” dedi. Kurum Müdürü Osman Günel de öğrenmenin yaşı olmadığını belirterek tüm kursiyerlere başarılar diledi.

 

Haber / Ahmet KARDEŞ