İlköğretim Haftası'na renkli kutlamalar yapıldı

Dün Milli Eğitim Müdürlükleri'nce düzenlenen programlarla 2014-2015 Eğitim-Öğretim Yılı İlköğretim Haftası etkinlikleri kutlandı. Etkinliklerde, öğrenciler okudukları şiirlerle etkinliÄ?

EĞİTİM 17.09.2014 14:09:00 0
İlköğretim Haftası

İlköğretim Haftası coşkuyla kutlandı

2014-2015 Eğitim-Öğretim Yılı İlköğretim Haftası etkinlikleri tüm yurtta olduğu gibi Kapaklı’da da düzenlenen bir programla kutlandı. Cumhuriyet İlköğretim Okulu’nda gerçekleştirilen programda minik öğrencilerin gösterdikleri performans izleyicilerin büyük beğenisini kazandı.

 

KATILIM YOĞUN OLDU

Kapaklı 2014-2015 Eğitim-Öğretim Yılı İlköğretim Haftası kutlama programına İlçe Kaymakamı Aslı Aynaoğlu Kuzulu, Garnizon Komutanı Üsteğmen Ferhat Kaanoğlu, Belediye Başkanı İrfan Mandalı, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Ali Barın, İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Yüzüak, Kapaklı Belediye Başkan Yardımcıları Adem Sekmen ve Serpil Sevgi, Belediye Meclis Üyesi İlhan Çetinkaya, Okul Müdürleri, öğretmenler,  veliler ve öğrenciler katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programda günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Cumhuriyet İlköğretim Okulu öğretmenlerinden Özlem Yüce yaptı.  

 

EĞİTİMDE FEDA EDİLECEK TEK BİR FERT YOKTUR

İnsanların her zaman yeni şeyler öğrenmek ve bilgiye sahip olmak istediğine dikkat çeken Özlem Yüce, “Gelişmiş toplumlarda bilgi, güç ve otorite demektir. Bilgiye ulaşmak için ise okullara ihtiyaç vardır. Okullarımızın amacı, çocuklarımızı vatanını milletini seven yurttaşlar olarak yetiştirmektir. Onları hayata ve geleceğe hazırlamaktır. Eğitim-öğretim tüm insanlar için gereklidir” dedi. Konuşmasının devamında öğrencilere seslenen Yüce, “Sizlerin başarısı, sadece ülkemizin değil, dünyanın da başarısı olacaktır” dedi. Yüce konuşmasını Mustafa Kemal Atatürk’ün şu sözleri ile noktaladı: “Eğitimde feda edilecek tek bir fert yoktur.”  

 

20 OKULDA 550 ÖĞRETMENLE 15 BİN ÖĞRENCİYE EĞİTİM VERİYORUZ

Program, İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Yüzüak’ın konuşması ile devam etti. Kapaklı’nın ilçe olması ile birlikte İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak 20 okulda 550 öğretmenle 15 bin öğrenciye eğitim vermeye devam ettiklerini söyleyen Yüzüak, “Bu zamana kadar ilçemizde yalnızca Çok Programlı Lise vardı. Bu eğitim yılında ilçemize bir Anadolu Lisesi bir de İmam Hatip Lisesi kazandırdık. Bahçelievler Mahallesi’nde yapımı devam eden İlköğretim Okulumuz da en kısa sürede eğitim faaliyetlerine başlayacaktır” diye konuştu.  

 

FEDAKARCA ÇALIŞIYORSUNUZ

Konuşmasının devamında meslektaşlarına seslenen Fatih Yüzüak, “Hepiniz gücünüz nispetinde fedakarca çalışıyorsunuz. Öğrencilerin geleceği sizlerin elindedir. Biliyorum ki öğretmenlerimiz kendi evladı için istediğini öğrencileri için de istiyordur ve bu doğrultuda çalışıyordur. Yüzüak, velilere hitaben yaptığı konuşmada ise şu ifadelere yer verdi: “Bizlere emanet ettiğiniz yavrularımıza karşı sorumluluğunuz onlara her ortamda destek verip onlarla ilgilenmektir.” Yüzüak, öğrencilerin ailelerini memnun etmesinin tek yolunun çok çalışmak ve başarıya ulaşmak olduğunu belirterek, yeni eğitim-öğretim yılının hayırlara vesile olmasını diledi.  

 

OKUL SAYISI HIZLA ARTTI

Programda bir sonraki konuşmayı ise Belediye Başkanı İrfan Mandalı gerçekleştirdi. 1986 yılında henüz yeni belde olduğunda Kapaklı’da yalnızca bir okul olduğunu anımsatan Başkan Mandalı, “Bu okulumuz 1990’lı yıllarda çıkan bir yangında kül oldu. Aynı alana bu kez bir Anaokulu yapıldı. Kapaklı’nın hızla gelişmesi ile birlikte, okul sayısı da hızla arttı. Bu süreçte ben de elimden geldiğince bir hizmetkar olarak katkı sunmaya çalıştım” dedi.  

 

EĞİTİM İÇİN 7 MİLYON TL BÜTÇE AYRILDI

Kapaklı Belediyesi Ortaokulu’nun il Özel İdaresi ve Belediye tarafından ortaklaşa yapıldığını kaydeden Başkan Mandalı, “Böylelikle eğitim camiasına 45 derslikli bir okul kazandırdık. Bunun yanında 40 derslikli Gazi İlkokulu ile Türkiye’de bir ilke imza attık. Zamanla Kapaklı ilçe oldu. Hızla ivme kazandı. İlçe Emniyet Müdürlüğü kuruldu. A sınıfı statüsüne yükseldi” dedi. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından eğitim için 7 milyon TL bütçe ayrıldığını söyleyen Başkan Mandalı, “Okul müdürlerimizle görüşeceğiz. İhtiyaçları belirleyecek, daha sonra da bu ihtiyaçları Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Albayrak’a ileteceğiz. Böylece okullarımızın eksiklerini gidermeye gayret edeceğiz” dedi.  

 

GERÇEK KURTULUŞ ANCAK EĞİTİMLE OLUR

Eğitilmemiş toplumların asla uygar olamayacağını ve ayakta duramayacağını belirterek eğitim öğretimin önemine dikkat çeken Kapaklı Kaymakamı Aslı Aynaoğlu Kuzulu ise yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı: “Okullarımız, eğitim öğretim yuvasıdır. Öğrencilere gidecekleri yolu en iyi şekilde kavratır. Kurallara uymayı, birbirimizi sevmeyi öğretir. Bir milletin gerçek kurtuluşu ancak eğitimle olur.”  

 

BAŞARILI OLMANIN YOLU, DÜZENLİ VE DİSİPLİNLİ ÇALIŞMAKTAN GEÇER

Konuşmasına, öğrencilere seslenerek devam eden Kuzulu, “Yeni eğitim öğretim yılının başındasınız. Okulunuzun bütün imkanlarından faydalanın. Düzenli çalışın. Çünkü başarılı olmanın yolu, düzenli ve disiplinli çalışmaktan geçer” dedi. Kuzulu, velilere ise “Sizler çocuklarınızın ilk öğretmenlerisiniz. Bu kapsamda yönlendirme, istek uyandırma davranışlarının gelişmesini sağlamalısınız. Onların hata ve kusurlarını ön plana çıkarmadan başarılı taraflarını öne çıkararak onları cesaretlendirin” diye hitap etti. Kuzulu, “Yeni bilgiler, yeni arkadaşlıklar ve aydınlık fikirlere kavuşmanız dileğiyle. Yeni eğitim-öğretim döneminin hayırlı olmasını diliyorum” dedi.  

 

GÖSTERİLER BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

Konuşmaların ardından öğrenciler, İlköğretim Haftası kapsamında hazırladıkları gösterileri öğretmenleri nezaretinde sahneledi. Minik öğrencilerin gösterileri, katılımcılar tarafından büyük bir ilgi ile izlendi. Program sonrasında Kapaklı Belediyesi tarafından hazırlanan hediye paketleri öğrencilere dağıtıldı. Kapaklı Belediyesi tarafından kutlamalar için okul bahçesine kurulan sahne ise hava koşullarının elverişsiz olması nedeni ile kullanılamadı. Program okulun tiyatro salonunda gerçekleştirildi.  

 

Haber / Ahmet KARDEŞ