KARAĞAÇ'IN BOYNU BÜKÜK ÖĞRENCİLERİ

Karaağaç'ta okulun ilk günü evlerinden büyük bir heyecanla çıkan bu öğrenciler, söz verilen okul servisi gelmediği için okullarına gidemedi. Saatlerce bekleyen öğrencilerin çilesini Muhtar Özca

EĞİTİM 15.09.2014 18:25:00 0
KARAĞAÇ

Taşımalı eğitim kapsamında İmam Hatip’te okuyacak Karaağaçlı öğrenciler 2014-2015 Eğitim ve Öğretim Yılı’nın ilk gününde büyük bir şok yaşadı. Sabah heyecanla evinden çıkan onlarca Karaağaçlı öğrenci, servis aracı olmadığı için okula gidemedi.

 

MUHTAR FACEBOOK’UNDA YAZDI

Karaağaçlı İmam Hatip öğrencilerinin çileli başlayan yeni eğitim-öğretim yılı Mahalle Muhtarı Özgür Cengiz’in facebook’una yansıdı. Muhtar Cengiz, öğrencilerin ‘Boynu bükük’ geçirdiği ilk gün fotoğrafını paylaştığı facebook’una şunları yazdı:

 

SÖZ VERİLEN SERVİS GELMEDİ

“Gecen sürede çözülmeyen ulaşım sorunu… Buda yetmezmiş gibi görüştüğüm Meclis Üyesi Kemal Kenar Bey ve Büyük Şehir Belediye Bşk. Ama çözülmeyen ulaşım sorunu bugün itibariyle söz verilen servis gelmedi ve çocuklarımız okullarına gidemediler.”

 

OKULA ANCAK PERŞEMBE GİDEBİLECEKLER

Muhtar Cengiz, ilk facebook mesajının ardından ikinci bir mesaj daha paylaştı. Bu mesajında ise Kapaklı Kaymakamı Aslı Aynaoğlu Kuzulu’nun kendisini arayarak, perşembe gününden itibaren öğrencilerin servisle okullarına götürüleceğini söylediğini paylaştı. İşte o ikinci mesaj:

 

KAYMAKAM İHALE YAPILACAĞINI AÇIKLADI

An İtibariyle Kapaklı Kaymakamımız Sayın Aslı Aynaoğlu Kuzulu arayarak Kapaklı’ya gidecek öğrenciler için çarşamba ihale yapılıp perşembe ve cuma taşınacaktır. Diye bilgilendirdi. Tüm Karaağaç halkına duyurulur.

 

BUGÜNE KADAR ÇÖZÜLMELİYDİ

Telefonla ulaştığımız Karaağaç Muhtarı Cengiz, öğrencilerin ilk gün okula gidemediğini perşembe gününe kadar da ya kendi imkanlarıyla gideceklerini ya da gidemeyeceklerini belirterek, “Defalarca görüşme yapmama rağmen. Hatta Büyükşehir Belediye Bakanımızla da görüşmeme rağmen okullar açılmadan önce bu sorun çözülmedi.”diye yakındı.

 

Haber / Abdulhamit ALBEZ