Balık yemeyen kalmayacak

40 yıllık Balıkçı Ahmet Amaç, beyaz balıkseverleri mutlu edecek açıklamalarda bulundu.

GÜNDEM 15.09.2014 11:18:00 0
Balık yemeyen kalmayacak

Çerkezköy’de  yıllardır seyyar balıkçılık yapan  Kıyıköylü 40 yıllık Balıkçı Ahmet Amaç, bu yıl balığın önceki yıllara göre çok daha bol olduğunu ve önümüzdeki günlerde balık fiyatlarının daha da düşeceğini ve balık yemeyen kalmayacağını söyledi.

 

ÜÇ PALAMUT 20 TL

Kıyıköylü balıkçı Ahmet Amaç, bu yıl tüm balık çeşitlerinin bol olduğunu ve önceki yıllara göre; balık sezonun daha yeni olmasına rağmen, balık fiyatlarının ucuz olduğunu belirterek, “Bu yıl denizler çok bereketli. Çünkü bu sezon tüm balık çeşitleri çok bol ve fiyatlarda çok ucuz . Geçen yıl palamudun tanesini bu aylarda 10-12,5 TL’ye satıyorduk. Bu yıl balık bol olması ve de sezon başı olmasına rağmen 3 adet palamut’u 20 TL’den satılıyor. Hamsi ve istavridin kilosu da 5.00-7.00 TL’dan satılıyor.”dedi.

 

BALIK FİYATLARI DÜŞECEK

Balıkçı Ahmet Amaç, önümüzdeki günlerde balık fiyatlarının daha da düşeceğini söyledi. Amaç, “Önümüzdeki günlerde havalar biraz daha serinleyince daha bol balık çıkacak ve  balık daha da bollaşınca  satışı da bu günkü fiyatların aldın da olacak. Bu  yıl balık yemeyen kalmayacak. Her eve mutlaka balık girecek. Bu yıl denizlerimiz balık yönünden çok bereketli ve halkımız bu balık bolluğundan yararlanmasını tavsiye ediyoruz.Balık ayni zamanda insan vücudu işçin de bir ihtiyaçdır.Bu nedenle bu sezon halkımız bu balık bolluğunda istifade ederek bol balık tüketmeli diye düşünüyorum” diye konuştu.

 

Haber / Seyit SÜREN