Gazeteciler Federasyonu Başkanlar Konseyi toplandı

Türkiye Gazeteciler Federasyonu'nun 46. Başkanlar Konseyi Toplantısı Diyarbakır'da yapıldı.

GÜNDEM 15.09.2014 11:05:00 0
Gazeteciler Federasyonu Başkanlar Konseyi toplandı

Liluz Otel’de düzenlenen toplantıda konuşan Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Veysi İpek, Diyarbakır’ın medeniyetlere ev sahipliği yapmış bir kent olduğunu belirterek, “Sizleri burada ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz” dedi.

 

EKONOMİK SIKINTI OLABİLİR

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Atilla Sertel de önümüzdeki aylarda büyük bir kriz olabileceğinin söylendiğini belirterek “Ekonomik verileri gösteriyor ki Türkiye’de büyük bir sıkıntı yaşanacak” dedi. Gazetecilere düşen önemli görevlerin olduğunu ifade eden Sertel “Bir kurum maddi açıdan ne kadar güçlüyse mücadelesini de o kadar iyi sürdürür. Bu kuruluş içinde görev yapanlar ne kadar arzuluysa görev görme anlayışı ile bakılırsa daha çok başarıya ulaşılır” ifadelerini kullandı.

 

OTOKONTROL SİSTEMİNİ KURMAK İSTİYORLAR

Düşünce farklılıklarının zenginlik olduğunu ifade eden Sertel sözlerini şöyle sürdürdü: “Burada alınan kararların hayata geçmesi noktasında tem yumruk olmalıyız. Federasyon olarak 5 yıldır Türkiye’nin gündeminde varız. Federasyon bize paket içinde verildi. Bizi bizden alıp farklı bir raya oturtmak için her türlü oyunu oynuyorlar”

Basın İlan Kurumu seçimleri ile ilgili de konuşan Sertel “Buradan çıkacak 3 adayın başarıya ulaşması için çalışmalıyız. Anadolu’daki medyanın güçlenmesi oradaki kuruldan geçiyor. Kentlerde gazeteleri birleşmeye iten, ‘daralın, küçülün’ diyerek bir çatı altında toplayıp otokontrol sistemi kurmak istiyorlar. Anadolu medyasını kontrol altına almaya çalışıyorlar. BİK’teki arkadaşlarımızın Anadolu medyasını savunacak nitelikte olmasını istiyoruz” dedi.

 

BU GÖREVDE BULUNMAK EN BÜYÜK ŞEREFTİR

5 yıldır federasyona bağlı hiçbir dernekten para almadan bu gemiyi yüzdürmeye devam ettiklerini söyleyen Sertel “Ama bu mücadelenin birilerinin sırtında yürümesi yeterli değil. Aldığımız görevi namusumuzla, şerefimizle bırakmak en büyük ilkemizdir. Bizim için bu görevde bulunmak en büyük şereftir” diye konuştu. Sertel, ekip çalışması ve beraberliğin olmadığı noktada başarıya ulaşılamayacağını söyledi. Sertel’in konuşmasının ardından dernek başkanları söz olarak beklentilerini ve sorunlarını dile getirdi.

 

Haber / Seyit SÜREN