Meriç'te yüzerken kayboldu

Arkadaşlarıyla beraber serinlemek için Meriç Nehri'ne giren 15 yaşındaki Doğukan Artmutkısu kayboldu.

GÜNDEM 12.09.2014 10:33:00 0
Meriç

Olay yerine gelen Edirne Valiliği AFAD ekipleri dünden beri sürdürdükleri arama kurtarma çalışmalarına devam etmesine rağmen herhangi bir buluntuya rastlamadı. Önceki gün öğleden sonra yaşanan olayda iddiaya göre, Edirne Kent Ormanı Söğütlük'te 3 arkadaş yüzmek için Meriç Nehri’ne girdi. Çocuklardan 2‘si çıkarken, bir arkadaşları akıntıya kapılarak suda kayboldu. Kent ormanında piknik yapanlar koşarak çocuğu kurtarmak istediler ama herhangi birini göremediklerini söylediler. Boğulduğu iddia edilen Doğukan Artmutkısu’nun arkadaşları korkarak olay yerinden kaçtı. Olay yerinden ayrılan gençlerin polise ve 112 ekiplerine bilgi verdikleri bildirildi. 

 

GÖRGÜ TANIKLARI ANLATTI

Görgü tanıklarından Arif Özay Özbay bağırış seslerini duyduğunu belirterek, bir kişinin boğulduğu kendilerine söylediklerini aktardı. Öte yandan İlhan Çiçek nehre girerek, boğulan kişiyi kurtarmak istediğini ifade edip, "Akıntıya doğru koştum, herhangi bir şey yoktu. Teknelere doğru baktım, aramama rağmen üçüncü şahsı bulamadım. Suyun içinde baktım, yukarı doğru çıktım, aşağıya doru gittim, herhangi birini bulamadı. Herhangi biri boğulduğunda su yüzüne çıkar diye düşünüyorum. Herhangi birini bulamadım" şeklinde konuştu.

Menzilahir Mahallesi Muhtarı Ergin Karabay ise, kendi mahallelerinde oturan Doğukan Armutkısu’nun arkadaşlarıyla beraber yüzmeye çıktıklarını ifade ederek, “Ancak o zamandan beri çocuğun kaybolduğu ve boğulduğu söyleniyor. Emniyet ve arama kurtarma ekiplerimiz dünden beri görevlerini yerine getirerek çalışmalarına devam ediyor. Annesi babası üzüntülü, biz de aynı şekilde. Okulunda da başarılı bir öğrenciydi” dedi.

Meriç Nehri'nde kaybolan Doğukan Armutkısu’nun arama çalışmaları sürüyor.

 

Haber Merkezi