Edirne Belarus hattında protokol

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Edirne Ticaret Borsası ve Edirne Ticaret ve Sanayi Odası ile birlikte Belarus'a yapılan geziyi değerlendirdi. Şahin, "Edirne ve Grodno şehirleri arasında ekonomik, ticari ve kültür

GÜNDEM 11.09.2014 13:01:00 0
Edirne Belarus hattında protokol

Edirne Valiliği toplantı salonunda, Belarus Grodno şehrine yapılan ziyaret ile ilgili basın toplantısına, Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, ETSO Başkanı Recep Zıpkınkurt, Edirne Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Özay Öztürk ve çok sayıda basın mensubu katıldı.

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Edirne ile Belarus’un Grodno şehri arasında ekonomik açıdan önemli bir protokol imzalandığını dile getirerek, “Bu protokol doğrultusunda kuruluşlar birbirleriyle yakın ilişkilerde bulunması ve gerek Grodno’dan gerekse Edirne’den oraya giderek iş imkanlarının araştırılmasını ve toplantılar yapılmasını amaçlamaktadır. Küçük ve orta büyüklükteki işletmeleri, bir araya gelmesini sağlayan bir protokoldür. Taraflar gerektiğinde orada ticari bir temsilcilik açabileceklerdir. Edirne Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO), Grodno Ticaret ve sanayi odasında onlarda ETSO bünyesinde temsilcilik açacaklarını söyleyebilirim. Bilim teknik ve bilgi alışverişini kapsayan protokollerde seminer ve sempozyumlar düzenlenmesini sağlayacak. 2 ülke vatandaşlarının birbirleriyle kaynaşması ve birbirlerini iyi tanımaları yönünden önem arz etmektedir. Protokol, hatta tiyatro, müze, kütüphaneler ve konserleri dünyadaki gelişmeleri birbirine aktarma görevini de içeriyor” dedi.

 

Haber Merkezi