Madde bağımlıları İbrahim Müteferrika Parkı'nı mekan edindi

Matbaa denilince akla ilk gelen isim olan İbrahim Müteferrika anısına Tekirdağ'da yaptırılan park, bakımsızlıktan madde bağımlılarının uğrak noktası haline geldi.

GÜNDEM 11.09.2014 11:29:00 0
Madde bağımlıları İbrahim Müteferrika Parkı

PARK KADERİNE TERK EDİLDİ

Macaristan'daki öğrenimi sırasında basım işlerini de öğrenen ve 1719 ile 1720 yılları arasında matbaa üzerine çalışarak matbaanın getirilmesini sağlayan İbrahim Müteferrika anısına Tekirdağ’da bulunan park, kaderine terk edilerek madde bağımlılarının mekanı haline geldi. Parka gece saatlerinde gelen madde bağımlıları parkın içerisinde bulunan büfenin camını kırarak içeride madde kullanıyor. Parkın çevresinde oturan vatandaşlar yaklaşık 8 aydır parkla ilgilenen kimsenin olmadığını, parkın eskiden çocukların oyun alanı olduğunu belirtti. Çevresinden gece saatlerinde geçmekten korkan vatandaşların parkın metruk bina gibi bırakılmasının İbrahim Müteferrika'nın anısına yapılmış bir haksızlık olduğunu ifade etti.

 

Parka gelenlerden tedirgin olan vatandaşlar yetkilileri eğer parkta bulunan büfenin işletmesi özel bir firmaya verilmişse yetkilileri denetime, belediyeye aitse işletmeye veya önlem almaya çağırıyor.

 

Haber Merkezi