KURBAN PAZARI BAĞLIK OLACAK

Çerkezköy'de kurban satış pazarı yine Bağlık Mahallesinde kurulacak.

GÜNDEM 10.09.2014 17:11:00 0
KURBAN PAZARI BAĞLIK OLACAK

Çerkezköy Belediyesi her yıl olduğu gibi bu yılda Kurban Bayramı öncesi kurban satış pazarını Bağlık Mahallesi Narin Caddesi yanındaki alana kuracak.

 

KURBAN SATIŞ PAZARI 5 DÖNÜM ALANA KURULUYOR

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay her yıl Kurban Bayramı öncesi Bağlık Mahallesi Narin Caddesi yanındaki alana kurulan Kurban Satış Pazarı’nın bu yıl da aynı yerde beş  dönümlük  bir alana kurulacağını söyledi. Kurbanlık satış pazarının şu günlerde hazırlandığını belirten Başkan Akay, “Bu yıl Belediyemizin kurduğu kurbanlık satış pazarı alanında 35 büyük baş ve 15 küçük baş hayvan satışı için yer hazırlanacak.Toplamda 50 satış yeri olacak. Elektriği TREDAŞ suyu da biz vereceğiz. Satış yerleri hijyenik olacak. Kurbanlık satacak olan üreticilerimiz pazar yerinde barındırdıkları hayvanlarına hijyenik yer yapacak. Bu bir zorunluluktur.Herkes buna uyacak.uymayanlar satış yapamayacak.”diye konuştu.

 

KURBANLIK SATIŞINDA ARANAN ŞARTLAR

Başkan Vahap Akay, kurbanlık satışı yapacak olan vatandaşların İlçe sınırları içinden kurbanlık satış pazarına getirerek satışa sunacakları büyük baş ve küçük baş hayvanlar için  satıcını getirmesi gereken belgelerin olduğunu belirterek bu belgeleri şöyle açıkladı:

 

1-Nüfus cüzdanı faotokopisi

2-Menşei belgesi

3-Aşılama belgesi (küçükbaş)

4-Pasaport (Hayvan kimlik kartı büyükbaş)

5- Küpeli olacak(Büyükbaş)

İlçe sınırları dışından hayvan getirecekler ise:

1- Nüfus cüzdanı fotokopisi.

2-Yurtiçi Veteriner Sağlık Raporu ve Menşei belgesi.

3- Pasaport. (Hayvan kimlik kartı büyükbaş)

4- Küpeli olacak. (Büyükbaş)

Başkan Vahap Akay, ayrıca gerek büyük baş gerek küçük baş kurbanlık satışı yapacaklardan yer tahsisinden önce işgaliye bedeli 350 TL. peşin olarak tahsil edileceğini belirtti. Akay, kurban pazarı ile ilgili son olarak şunları dedi: “Evraklar teslim edilmeden  satış yerine hayvan indirilmesi yasaktır.Özellikle kurban satışı yapacak olan vatandaşlarımız bu konulara çok dikkat etsinler.Satış yerinde kesinlikle ve kesinlikle hastalıklı hayvan satışı yapılması yasak ve tespit edildiğinde çok ağır para cezası uygulamasının yanında hapis cezası davar.Kurban satışı yapacak olan vatandaşlarımızı bu konuda  da uyarıyoruz.”

 

 Haber / Seyit SÜREN