Balkan Tohumcular Birliği Edirne'de kurulacak

Trakya Üniversitesi'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen Balkan Tohum Çalıştayı dün Edirne'de yapıldı.

GÜNDEM 10.09.2014 15:25:00 0
Balkan Tohumcular Birliği Edirne

TÜRKTOB Yönetim Kurulu Başkanı Yıldıray Gençer, 7 Balkan ülkesinin de katılımıyla, Balkan Tohumcular Birliği’ni Edirne’de kurmayı planladıklarını söyledi. Balkan Kongre Merkezi’nde düzenlenen çalıştaya; Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yener Yörük, İl Emniyet Müdürü Dr. Rahmi Baştuğ, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Edirne İl Müdürü Orhan Sarı, Edirne Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Özay Öztürk ve kurum il müdürlerinin yanı sıra Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürü Gümüş, Türkiye Tohumcular Birliği (TÜRKTOB) ve Tohum Sanayicileri ve Üreticileri Alt Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Yıldıray Gençer ve çok sayıda davetli katıldı.

 

TÜRKTOB  TÜRKİYE’DE SEKTÖRÜN TEK YETKİLİ TEMSİLCİSİ

Türkiye Tohumcular Birliği (TÜRKTOB) Yönetim Kurulu Başkanı Yıldıray Gençer, Edirne’de olmaktan dolayı oldukça mutlu olduklarını belirterek, bu hafta başında Balkan Tarım Kongresi’ni başlattıklarını hatırlattı. Bugün de Balkan Tohum Çalıştayı’nı gerçekleştireceklerini dile getiren Gençer, “Yaklaşık 700’ün üzerinde çok ciddi bir katılımcımız var. Hem Balkan ülkelerinden hem de komşu ülkelerimizden katılımcılarımız var. Burası bizim için çok önemli çünkü biz Türkiye Tohumcular Birliği olarak Türkiye’de sektörün tek yetkili temsilcisiyiz, örgütlü yapısıyız. Türkiye’deki tohumculuk politikaları ve tohumculuk yapısının gelişmesi noktasında bakanlığımızla ilgili önemli çalışmalar yürütüyoruz” ifadelerini kullandı.

 

TOHUMCULAR BİRLİĞİ EDİRNE’DE KURULACAK

Gençer, Edirne için bu Çalıştay’ın farklı bir önemi daha olduğuna değinerek, “Önümüzdeki süreç içerisinde yine merkezi Edirne olmak üzere Balkan Tohumcular Birliği’ni kurmak istiyoruz. Bu anlamda 7 Balkan ülkesinden gelen misafirlerimizle birlikte inşallah bu çalıştayımızın akabinde Balkan Tohumcular Birliği kurulacak. Bu anlamda bu Çalıştay, böyle bir öneme sahip. Balkanlar'da, Türkiye olarak önemli bir çalışmaya daha imza atmış olacağız. Bu gerçekten hem sektör için hem de bizler için heyecanlandırıcı bir durum” diye konuştu.

 

Haber Merkezi