SİLİVEN'DEN MİSAFİR VAR

Marmaraereğlisi Siliven ile kültür köprüsünü güçlendiriyor.

GÜNDEM 10.09.2014 14:44:00 0
SİLİVEN

Bulgaristan’ın Silven kenti Çocuk Kültür Evi öğrenci ve öğretmenlerinden oluşan bir grup önceki gün Marmaraereğlisi’de geldi. Silven Çocuk Kültür Evi’nden gelen öğrenci grubu Belediye Başkanı İbrahim Uyan’ı ziyaret etti.

 

ZİYARET İKİ ÜLKE İÇİN ÇOK ÖNEMLİ

Siliven Çocuk Kültür Merkezi öğrencileri Marmaraereğlisi Belediye Başkanı İbrahim Uyan ziyaretten mutluluk duyduğunu ve üç gün boyunca ilçede ağırlamaktan onur duyacaklarını belirtti. Marmareereğlisi’n de üç gün kalacak olan grubun içinde 11 öğretmen ve iki de doktor bulunuyor. Kültür Merkezi’nin kıdemli eğitmenlerinden Mirçok Değrimenski Marmaraereğlisi’nde bulunduklarından dolayı son derece memnun olduklarını ve karşılıklı kültür ziyaretlerinin iki ülke ve bölge açısından çok önemli olduğunu söyledi.

 

İLİŞKİLERİ GÜÇLÜ TUTALIM

Belediye Başkanı İbrahim Uyan’de kendilerini Siliven’de çok iyi ağırlayan herkese teşekkür etti. Başkan Uyan, “Siliven Tekirdağ’ın kardeş kenti. Bu nedenle Biz Marmaraereğlisi olarak da ikili ilişkilerimizi her zaman güçlü tutmayı isteyen bir anlayışa sahibiz. Siliven ile aramızda bir kültür köprüsü kuruldu ve bu köprüyü daha da güçlendirmek için çalışmalarımız sürüyor. Kendilerine bu ziyaretten dolayı çok teşekkür ediyoruz” dedi.

 

Haber Merkezi