CHP'nin Türkiye'ye, Türkiye'nin de CHP'ye ihtiyacı var

Mustafa Kemal Atatürk liderliğinde 9 Eylül 1923 tarihinde kurulan Türkiye'nin ilk siyasi partisi Cumhuriyet Halk Partisi'nin 91'inci kuruluş yıl dönümü tüm yurtta olduğu gibi Kapaklı'da da d?

GÜNDEM 9.09.2014 18:49:00 0
CHP

HER BİR OKUN ANLAMI FARKLI

CHP’nin 91’inci kuruluş yıl dönümü kutlamaları kapsamında, dün saat 10.00’da çelenk töreni düzenlendi. CHP Kapaklı İlçe Başkanı Kenan Seçkin tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu. Program, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı’nın konuşması ile devam etti. CHP’nin 91’inci kuruluş yıl dönümünün başta Kapaklı olmak üzere tüm ülke için hayırlı olmasını temenni eden Başkan Mandalı, “CHP’nin 6 oku var. Her bir okun da ayrı bir anlamı var. Her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı bu 6 ilkeyi bilmek zorundadır. Eğer bilmiyorsa, o kişinin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığından şüphe ederim” dedi.  

 

CHP ÜLKENİN GÜNAH KEÇİSİ OLDU

Cumhuriyetin ilk yıllarında ülkede tek partili sistemin hakim olduğuna dikkat çeken Başkan İrfan Mandalı, “CHP 1945’lere kadar güzel hizmetlere imza attı. Fakat 1945’ten sonra CHP hiçbir zaman tek başına iktidara gelemedi. Adeta ülkenin günah keçisi oldu. Bizlere düşen en büyük görevlerden biri de insanlara gerçek CHP’yi anlatmaktır” dedi. CHP’nin 1977 seçimleri sonrası yüzde 41 ile en fazla oyu aldığını fakat bunun tek başına iktidar olmak için yeterli olmadığını dile getiren Mandalı, “Ne olursa olsun CHP’nin Türkiye’ye, Türkiye’nin de CHP’ye ihtiyacı vardır. Tüm eleştirilere karşı sabırlı olup tek başımıza iktidara gelmemiz gerekiyor” ifadelerini kullandı.

 

BAŞKANLIK KOLTUĞU İĞNELİ FIÇI GİBİDİR

Belediye Başkanlığı görevinin dışarıdan görüldüğü gibi olmadığını belirterek konuşmasını sürdüren Başkan İrfan Mandalı, “Başkanlık koltuğu adeta iğneli bir fıçı gibidir. O koltukta oturmak çok zordur. Hele birde muhalefet partisi belediyesi iseniz işiniz çok daha zor oluyor. Bu nedenle yılmadan, usanmadan, sabırla yolumuzda emin adımlarla yürümeye devam edeceğiz” dedi ve CHP’nin 91’inci kuruluş yıl dönümünün hayırlara vesile olmasını temenni etti.

 

91’İNCİ KURULUŞ YIL DÖNÜMÜNÜ GURURLA KUTLUYORUZ

Başkan Mandalı’nın konuşmasının ardından konuşan CHP Kapaklı İlçe Başkanı Kenan Seçkin ise “CHP Türkiye’nin en köklü partisidir. Cumhuriyeti kuran, tarihsel bir misyonu olan partidir. Bu anlamda partimizin 91’inci kuruluş yıl dönümünü gururla kutluyoruz. CHP olarak ilk günden beri Atatürk ilke ve devrimlerinin bekçisi olduk. Halkın iradesine dayalı çağdaş bir toplum yaratma ilkesini benimseyen partimiz, egemenliğin kaynağını ulusta bulan anlayışın temsilcisi olmuştur” dedi.  

 

PARTİMİZE BÜYÜK GÖREV DÜŞÜYOR

Türkiye’nin CHP’ye her zamankinden daha fazla ihtiyacı olduğunu söyleyen Kenan Seçkin, “Partimiz, Cumhuriyet devrimlerinin yok edilmek istendiği bu süreçte partimize büyük görev düşüyor. Ülkemizde yurttaşlık, birlik ve beraberlik bağlarının güçlenmesini amaçlayan bir anlayış ile hizmet etmeye devam edecektir. Bu vesile ile partimizin 91’inci yıl dönümünü kutlarken, başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere partimize liderlik eden tüm genel başkanlarımızı saygıyla anıyorum. CHP’ye gönül veren herkese de saygılarımı sunuyorum” diye konuştu. Kapaklı Belediyesi Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen kutlama programına Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı ve CHP Kapaklı İlçe Başkanı Kenan Seçkin’in yanı sıra CHP Kapaklı Kadın Kolları Başkanı Meliha Uğurlu, CHP Kapaklı Gençlik Kolları Başkanı Barış Özdemir, Belediye Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Erkan, Kapaklı Belediye Meclis Üyeleri, Türkiye Sakatlar Derneği Kapaklı Şube Başkanı Hayati Çakan ve partililer katıldı.