CHP'yi bir an çıkarın tarihimizden geriye bir şey kalmaz

Cumhuriyet Halk Partisi'nin 91. kuruluş yıldönümü Tekirdağ İl Başkanlığı'nca düzenlenen törenle kutlandı.

GÜNDEM 9.09.2014 18:36:00 0
CHP

Tekirdağ Valiliği önündeki Atatürk heykeline çelenk sunma töreni saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Törenin açılış konuşmasını yapan Tekirdağ Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkan vekili Şeref Çetin, "Bugün 91 yaşındayız. Cumhuriyet Halk Partisi kurulduğu 9 Eylül 1923 tarihinden bugüne varlığını sürdüren köklü bir siyasal disiplin ve ülke siyasetine yön vermiş bir siyasi partidir. Bir an için Cumhuriyet Halk Partisi’ni çıkarıp alın. Varlığımızdan ve tarihimizden geriye bir şey kalmaz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk; 'benim iki büyük eserim vardır. Biri Türkiye Cumhuriyeti diğeri Cumhuriyet Halk Partisidir.' Bu sözü katkısız bir gerçeğin ifadesi olarak kabul ediyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi demek, Mustafa Kemal Atatürk olmak demektir" dedi.

 

EMRE KÖPRÜLÜ DE KATILDI

İl Başkanı Çetin’in konuşmasının ardından konuşan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ise, "Cumhuriyet Halk Partisi Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Cumhuriyetçilik, Devletçilik, Devrimcilik, Laiklik, Halkçılık ve Milliyetçilik ilkeleri doğrultusunda kurulmuştur. Cumhuriyet Halk Partisi kurulduğu günden günümüze kadar Atatürk ilke ve devrimlerinin bekçisi olmuştur. İlk ve ebedi Genel Başkanımız Mustafa Kemal Atatürk’ün iki büyük eseri vardır. Biri Cumhuriyet biri de Cumhuriyet Halk Partisi’dir sözleri bizler için gurur kaynağı oluyor" diye konuştu.

CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü ise, "Her zaman için mücadeleden ve çağdaşlıktan yana olan bir parti olarak kuruldu. Geçtiğimiz dönemlerde atılan temeller sayesinde günümüzde de çağdaşlığını sürdürüyor. Cumhuriyet Halk Partisi için sayısız insan mücadele verdi" ifadelerine yer verdi. Program, Köprülü’nün konuşmasının ardından son buldu. 

 

Süleymanpaşa’da pilav dağıttı

Öte yandan Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) 91. kuruluş yıldönümü nedeniyle Süleymanpaşa CHP Örgütü tarafından vatandaşlara pilav ve ayran dağıtımı yapıldı. CHP İlçe Örgütü tarafından kuruluş yıldönümü etkinlikleri kapsamında Tuğlalı Park'ta halka pilav ve ayran dağıtıldı. Kutlama etkinliğine CHP Kadın Kolları, parti üyeleri ve vatandaşlar katıldı. Vatandaşlar pilav ve ayrandan oluşan menüden alabilmek için dağıtım çadırının önünde uzun kuyruklar oluşturdu.