Okullar başladı kırtasiyecilerin yüzü güldü

Yeni eğitim ve öğretim yılında 'uyum eğitimi' kapsamında anaokulu ve ilkokul birinci sınıfa başlayan çocuklar, okul ihtiyaçlarını karşılamak için kırtasiyelere koştu.

GÜNDEM 8.09.2014 18:28:00 0
Okullar başladı kırtasiyecilerin yüzü güldü

YAZIN İŞLER DURGUN OLUYOR

Okulların açılmasıyla birlikte kırtasiyelerde büyük hareketlilik yaşanıyor. Okul ihtiyaçlarını karşılamak için kırtasiyelere koşan öğrenciler alışveriş yapmaya başlarken, özellikle okul çantalarına ilginin yoğun olduğu kaydedildi. Yeni eğitim-öğretim yılında öğrencilerin araç-gereçlere ihtiyaçları olduğunu belirten kırtasiyeci esnafı, tüm bunların sonucunda da işlerinin arttığını söyledi. Yazın işlerinin durgun olduğunu ve okulların açılmasıyla birlikte işlerinin hareketlendiğini belirten kırtasiye işletmecisi Nurgül Gündoğdu, "Okulların açılmasıyla birlikte işlerimiz açıldı. Veliler de kırtasiyeleri tercih ettiği için işlerimiz yoğun geçiyor. Yeni eğitim ve öğretim yılı herkese hayırlı uğurlu olsun" dedi.

Fiyatların normal olduğunu belirten öğrenci velisi Şencan Duran ise, "Bütün çocuklarımız için yeni eğitim ve öğretim yılı mutlu olsun. Kırtasiye masrafları da bu hayat şartlarına göre normal. Elimizden geldiği kadar çocuklarımızın okuması için gereken yardımı yapacağız" diye konuştu.

 

Haber Merkezi