Komisyon raporları karara bağlandı

Kapaklı Belediye Meclisi Eylül Ayı 2'nci Olağan Toplantısı dün saat 14.00'da Belediye Başkanı İrfan Mandalı başkanlığında gerçekleştirildi. Meclis Toplantı Salonu'nda yapılan to

GÜNDEM 8.09.2014 17:20:00 0
Komisyon raporları karara bağlandı

Sami İkizler, Bakser Öztürk, İrfan Demir ve Fatih Önkol dışında tüm meclis üyelerinin hazır bulunduğu Kapaklı Belediyesi Eylül Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda, bir önceki toplantıda Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilen gündem maddeleri karara bağlandı.

 

5 YILLIK PLAN KABUL EDİLDİ

Kapaklı Belediye Meclisi Eylül Ayı 2’nci birleşiminin ilk gündem maddesinde, bir önceki toplantıda Plan ve Bütçe Komisyonu’na gönderilen “2015 -2019 yılları arası stratejik planı” konusu görüşüldü. Komisyonun oy birliği ile kabul ettiği 2015 -2019 yılları arası stratejik planı, meclis üyelerince de oy birliği ile kabul edildi. Toplantının bir sonraki gündem maddesinde görüşülen ve Plan ve Bütçe Komisyonu’nca oy birliği ile kabul edilen Kapaklı Belediyesi 2015 Yılı Performans Programı da meclis üyelerince oy birliği ile kabul edilerek karara bağlandı.

 

YANIKAĞIL’DA SÜT TOPLAMA MERKEZİ OLUŞTURULACAK

Toplantı, birinci oturumda Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilen “Emlak ve İstimlak Müdürlüğü tarafından sunulan 26/08/2014 tarih ve 418 sayılı yer tahsisi” konusunun görüşülmesi ile devam etti. Kapaklı İlçeleri Süt Üreticileri Birliği’nin, mülkiyeti belediyeye ait olan Yanıkağıl Muhtarlık binası 2’nci katında yer alan bir odanın ve 2757 nolu parseldeki binanın ‘Süt Toplama Merkezi’ olarak kullanılmak üzere 5 yıllığına tahsis edilmesi talebi komisyonca uygun görüldü. Komisyonun uygunluk raporu meclis üyelerince de oy birliği ile kabul edildi.

 

SOSYAL TESİSLERİN 2. KATI HALK EĞİTİME TAHSİS EDİLDİ

Toplantıda, Kapaklı Belediyesi Emlak ve İstimlak Müdürlüğü tarafından sunulan 26/08/2014 tarih ve 419 sayılı yer tahsisi konusuna ilişkin Plan ve Bütçe Komisyon raporu da oy birliği ile karara bağlandı. Buna göre mülkiyeti belediyeye ait olan İsmetpaşa Mahallesi 32. Sokak’ta bulunan Sosyal Tesisler Binası’nın 2. katı, Halk Eğitim Müdürlüğü olarak kullanılmak üzere 5 yıllığına İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne tahsis edilecek.  

 

PARK VE BAHÇELER MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET ALIMI İÇİN 4 YILLIK İHALEYE ÇIKACAK

Eylül Ayı Toplantısı 2. Birleşimi, Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün “Park, Bahçe, Refüj, Kaldırım Bakım ve Tamir Hizmeti Alımı işlerinin 1 Ocak 2015- 31 Aralık 2018 tarihleri arasında 48 ay süre ile ihaleye çıkartılması” talebinin görüşülmesi ile devam etti. Park, Bahçe, Refüj, Kaldırım Bakım ve Tamir Hizmeti Alımı işlerinin 1 Ocak 2015- 31 Aralık 2018 tarihleri arasında 48 ay süre ile Açık İhale Usulü gerçekleştirilmesine ilişkin komisyonun oybirliği ile aldığı uygunluk raporu meclis üyelerince de oy birliği ile kabul edildi.  

 

ZABITA MÜDÜRLÜĞÜ ARAÇLARI BU KEZ 3 YILLIĞINA KİRALAYACAK

Toplantının bir sonraki gündem maddesinde ise yine bir önceki toplantıda Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilen “Kapaklı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü Araç Kiralama İşi ihalesinin 1 Ocak 2015-31 Aralık 2017 tarihleri arasında 36 ay süre ile ihaleye çıkartılması” talebi görüşüldü. Komisyonun oy birliği ile aldığı uygunluk raporu kapsamında ilgili gündem maddesi de oy birliği ile karara bağlandı.  

 

BÜTÇE TERTİBİNDE YENİ DÜZENLEME YAPILDI

Toplantının son gündem maddesinde ise Mali Hizmetler Müdürlüğü’nün “aktarma” konulu yazısı görüşüldü. Plan ve Bütçe Komisyonu, Belediye Bütçe Muhasebe Usulü Yönetmeliği’nin 27. Maddesi gereğince onaylanmış olup, ancak bütçenin düzenlenmesi ve görüşülmesi sırasında düşünülmeyen ve bütçe tertibi açılmayan bütçe tertiplerinin Mahalli İdareler Bütçe ve Muhasebe Yönetmeliği’nin 37. Maddesine göre tertip açılmasına ve aktarım yapılmasına oy birliği ile karar verdi. Buna göre “Yeni Açılacak Gider Bütçe Tertibi: 500 bin TL; Aktarma Yapılacak Gider Bütçe Tertibi: 500 bin TL; Eksiltilecek Gider Bütçe Tertibi: 1 milyon 200 bin TL olarak belirlendi. Komisyon raporu meclis üyelerince de oy birliği ile kabul edilerek karara bağlandı.

 

Haber / Ahmet KARDEŞ