2014-2015 ZİLİ ÇALDI

Yeni eğitim ve öğretim yılında okul öncesi, ilkokul 1. sınıf ve ortaokul 5. sınıflara devam edecek öğrencilerin 'Okula uyum eğitimi' başladı. Liselere uyum programı da pilot uygulama kapsamı

GÜNDEM 8.09.2014 15:30:00 0
2014-2015 ZİLİ ÇALDI

Yeni eğitim ve öğretim yılı başladı. 2014-2015 yılı eğitim ve öğretim yılında okul öncesi, ilkokul birinci sınıf ve ortaokul beşinci sınıflara devam edecek öğrencilerin uyum eğitimi dün çalan zil ile başladı.

 

UYUM EĞİTİMİ

Uyum eğitimi kapsamında ana sınıfı, 1. 5. ve 9. sınıf öğrencileri okula bir hafta  erken başladı. Sabahın ilk saatleriyle beraber okula gelmeye başlayan veli ve öğrencilerin heyecanlı oldukları gözlenirken öğrenciler yeni arkadaşlarına alışmaya çalıştı. Öğrenciler ve velileri beraber ilk gün fotoğrafı çektirirken bir yandan ilk derslerine başlayacakları sınıflarını aradı. Öğrencilerin birbirleriyle kaynaşmasıyla beraber velilerininde birbirleriyle tanışıp kaynaştıkları görüldü.

 

12 EYLÜL’E KADAR SÜRECEK

Milli Eğitim Bakanlığı'nın minik öğrencilerin okula alışmalarını kolaylaştırmak amacıyla üç yıl önce  önce uygulamaya koyduğu ‘Uyum programı’, 2014-2015 eğitim öğretim yılı başlamadan 12 Eylül'e kadar sürecek. Çerkezköy’de bin 643 ana sınıfı öğrencisinin okula intibak etmek için dün ders başı yaptığını kaydeden Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, “Anasınıfı, birinci ve dokuzuncu sınıflar haricindeki diğer öğrenciler için ders zili 15 Eylül Pazartesi günü çalacak. Çerkezköy’de eğitim veren okullarda toplam 2 bin 431 öğrenci birinci sınıfa başladı. İlçemizde 27 bin 730 olan toplam öğrenci sayısı bulunmaktadır. 5 sınıfa başlayan 2 bin 20 öğrencimiz de bugün ders başı yaptı ve öğrencilerimiz Çarşamba, Perşembe ve Cuma günleri de hazırlık eğitimine tabi tutulacaklar” dedi.

 

AKAY’IN OĞLUDA OKULLU OLDU

Öte yandan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ın oğlu Deniz Akay’da birinci sınıfa başlamanın heyecanı yaşadı. Annesi Gülhis Akay ile birlikte Atatürk İlköğretim Okulu’na gelen Deniz Akay, Engin Camcı’nın oğlu İsmail Cem Camcı ile birlikte gazetecilere okulda ilk günün anısına poz verdi. 

 

Haber / Gökhan TEKER