Ak Parti'de kongre tarihleri açıklandı

AK Parti Genel Merkezi, Tekirdağ teşkilatlarıyla ilgili bir süredir beklenen kongre tarihlerini açıkladı. Buna göre İlçe kongreleri 1-30 Ekim tarihleri arasında Tekirdağ İl Başkanlığı'nın belirl

GÜNDEM 7.09.2014 13:05:00 0
Ak Parti

AK Parti’de kongrenin yapılacağı tarih açıklandı. Genel Merkez tarafından Tekirdağ’da ilçe kongrelerinin 1-30 Ekim tarihleri arasında yapılması yönünde karar açıklandı.

DELEGE SEÇİMLERİ 30 EYLÜL’DE SONA ERECEK

Çerkezköy ve Kapaklı’da ilçe kongreleri 1-30 Ekim 2014 tarihi arasında İl Başkanlığı’nın belirleyeceği bir günde yapılacağı öğrenildi. Kongrede oy kullanacak delegelerin seçimi ise 30 Eylül tarihine kadar tamamlanacak. İlçe Kongrelerinin ardından da İl Başkanlığı kongresi yapılacağı bildirildi.

KARACA ÇERKEZKÖY İÇİN ADAY

AK Parti Genel Merkezi tarafından belirlenen kongre tarihinin ardından siyasi arenanın hareketlenmesi bekleniyor. Çerkezköy’de İl Başkanlığı için birkaç adayın yarışması bekleniyor. Mevcut İlçe Başkanı Reşat Bahar’ın yeniden aday olması beklenen kongrede ilk rakip AK Parti’nin Tekirdağ’daki kurucularından Hasan Karaca. 2004 yılında Çerkezköy İlçe Başkanlığı görevini 6 ay süreyle yürüten ve daha sonra 2009-2014 tarihleri arasında yasa ile kapatılan Tekirdağ İl Genel Meclis üyeliği görevini yürüten Hasan Karaca, İlçe Başkanlığı için aday olduğunu açıkladı.

KALEYİ YENİDEN GERİ ALACAĞIZ

AK Parti’nin Çerkezköy’de düştüğü durumun kabul edilemez olduğunu ifade eden Hasan Karaca, “Biz bu partinin dar gününde görev almış, hiçbir sorumluluğundan kaçınmamış insanlarız. Bugün Türkiye genelinde partimiz büyük başarılara imza atarken, maalesef Çerkezköy’de aynı başarıdan söz etmek mümkün değil. Biz Türkiye’nin iktidar partisi olan AK Parti’nin yakaladığı başarıyı Çerkezköy’de de yakalayarak, kaybettiğimiz Belediye kalesini yeniden geri alarak surlarda açılan yaraları kısa sürede onarıp halkımıza daha iyi hizmetler üretmek için bu göreve talip olduk.”diye konuştu.

 

AK parti kongre tarihi belirlendi. Çerkezköy’de AK Parti ilçe başkanlığına parti kurucularından 2004 ilçe başkanlığı, il genel meclis üyeliği yaptı 2009-2014.. 6 ay süreyle ilçe başkanlığı yaptı. Hasan Karaca’nda ilçe başkanlığına adaylığını koyacağı

Partinin ilçede düştüğünü kabul edilemez olduğunu ifade eden Karaca, biz bu partinin dar gününde görev almış, hiçbir sorumluluğundan kaçınmamış insanlarız. Ama bugün Türkiye genelinde partimiz büyük başarılara imza atarken, maalesef  Çerkezköy’de aynı başarıdan söz etmek mümkün değil. Biz Türkiye’nin protipi olan Çerkezköy’de de partimizin yakaladığı başarıyı yakalayarak kaybettiğimiz belediye kalesini yeniden geri alarak surlarda açılan yaraları kısa sürede onarıp halkımıza daha iyi hizmetler üretmek için bu göreve talip olduğunu ifade eden Karaca, Çerkezköy’de durgun olan siyasetin önümüzdeki günlerde daha da hareketlenecek.

KAPAKLI’DAKİ BELİRSİZLİK KONGRE’DE ÇÖZÜLECEK

Bu arada Kapaklı’da görevden alınan ilçe yönetimin yerine henüz bir atama yapılmazken, açıklanan kongre tarihi bir süreden beri yaşanan ilçe başkanı belirsizliğini de sona erdirmesi bekleniyor. Kapaklı’da İlçe Başkanlığı için kimlerin aday olacağı henüz bir netlik kazanmazken, bugüne kadar ismi geçenler arasında Ömer Karadeniz, Ercan Üçel, Nihat Doğan, Akın Yılmaz gibi isimlerin kongre öncesi harakete geçmesi bekleniyor.

Önümüzdeki günlerde Çerkezköy ve Kapaklı’da durgun olan siyasi arenanın açıklanan kongre tarihiyle birlikte hareketlenmesi bekleniyor.

Haber/Abdulhamit ALBEZ