Evin çatısına yıldırım düştü

Önceki gün bastıran yağmurlu havada elektrik trafolarına düşen yıldırımın bir benzeri de Tekirdağ'daki bir evin çatısına düştü.

GÜNDEM 4.09.2014 16:23:00 0
Evin çatısına yıldırım düştü

Tekirdağ’da Gündoğdu Mahallesi İlker Sokak’ta bulunan bir evin çatısına şiddetli yağış sırasında yıldırım düştü. Yıldırımın ardından ahşap çatı alev aldı. Yıldırımın düştüğü anda evde bulunan gazeteci Nijat Ayvaz, çıkan yangından zorlukla kurtuldu. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangın söndürürken, evin çatısının bir kısmı kül oldu.

Yıldırım sonrası evde oluşan hasarın onarımına başlandığını belirten Nijat Ayvaz, evde uyurken şiddetli bir gürültüyle uyandığını söyledi. Ayvaz şunları yıldırım düşmesi ile ilgili yaşadıklarını şöyle anlattı: “Çıkan gürültü sonrası uyandığımda evin elektrik tesisatında bir patlama oluştu. Korkuyla evde oturan kardeşimi dışarıya çıkardım ve itfaiyeyi arayabilmek için komşularımdan yardım istedim. İtfaiye geldi ve olaya müdahale etti. Ama tabi bir gazetecinin önemli malzemelerinden olan kameram ve fotoğraf makinemle birlikte evdeki bütün elektronik aletler zarar görmüştü. Canımıza zarar gelmediği için bunu bir şans olarak değerlendiriyorum. İnsanın bir buçuk metre yakınına yıldırım düşmesi akıllara durgunluk veren bir durum” dedi.

 

Haber Merkezi