GÜNEŞ'İN OĞLU 11. OLDU

Kocaeli Körfez Yarış Pisti'nde Formula G kategorisinde gerçekleştirilen yarışmada Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) öğrencileri, güneş enerjisiyle çalışan ve 3kW gücüne sahip olan "Amon Ra" a

GÜNDEM 3.09.2014 17:33:00 0
GÜNEŞ

GÜNEŞ ENERJİSİ İLE ÇALIŞIYOR

Namık Kemal Üniversitesi 20 kişilik öğrenci ve öğretim üyesi kadrosu geçen yıl, Formula G yarışlarına katıldıkları "Güneşin Oğlu" adlı otomobille istedikleri başarıyı yakalayamayınca bu sene, araçlarını daha da geliştirdi. 62 takımdan oluşan yaklaşık bin 800 öğrencinin katılımıyla Kocaeli Körfez Yarış Pisti'nde düzenlenen Formula G yarışlarını da içeren Alternatif Enerjili Araç Yarışlarında Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) öğrencileri 1kW batarya kapasitesi ve 3kW motor gücüne sahip olan otomobil ile katılarak 11’inci oldu.

 

BAKAN ZİYARET ETTİ

Yarışmada Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Güneşinoğlu takımını ziyaret eden Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Türkiye’nin teknoloji alanında önemli mesafeler kat ettiğini, enerji ve otomobilin Türkiye'nin yumuşak karnı olduğunu söyledi. Enerjide tamamen dışa bağımlılığın söz konusu olduğuna ve Türkiye'deki her 100 otomobilden 80'inin ithal edildiğine dikkati çeken Işık, bu alanlarda mutlaka çok ciddi yatırım ve Ar-Ge faaliyeti yürütülmesi gerektiğini anlattı.

Yarışmalara; Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Kocaeli Valisi Ercan Topaca, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zekeriya Özak, TÜBİTAK Başkanı Yücel Altunbaşak, TÜBİTAK Başkan Yardımcıları Prof. Dr. Abdullah Çavuşoğlu, Prof. Dr. Erol Arcaklıoğlu, Genel Sekreter Arif Koyuncu ve üst düzey yöneticiler katıldı.

 

Haber Merkezi