"SULAR İKİDE GELECEK"

Bu arada, Çerkezköy Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdür Faruk Şen, suların gece 2.00'da geleceğini açıkladı. Şen, "Tepe Emlak konutları civarı, Çaylak sokak, Mimar Sinan ve şehitlik etrafında

GÜNDEM 3.09.2014 14:49:00 0

YAKLAŞIK 13 METRELİK BORU DÖŞENDİ

Çerkezköy’de yapılan çalışmalara İstanbul’dan özel ekip geldiğini kaydeden Şen “8 kişilik ekip geldi ve bunlar Ana isale hatları ustasıdır. Dün İstanbul Beykoz’da 24 saatlik İSKİ’nin su kesintisi vardı ve ekipler beş noktaya müdahale etmişler. Çalışmalar kapsamında ek yaparak uçları bağlayacağız. 13 metre civarında boru döşenerek dirsek yapılacak, bir de kör tıpa yapılacak. Bunların hepsi 800’lük çelik borudur. Tek çekindiğimiz ve korktuğumuz nokta çelikten aspese geçiş noktası olacak” dedi.

 

GEÇEN YIL İKİ GÜN SULAR GİTMİŞTİ

Ana isale hattında yapılan çalışmaların tamamının TESKİ tarafından yapıldığını ifade eden Şen “Ana isale boru hattında ki çalışmaların ardından Devlet Su İşleri dere ıslahını tamamlayacak. Bun çalışmaların tamamı onların baskısı ile yapıldı. Diğer yandan Köprü inşaatına başlanacak deniliyor ve ödeneğin gelmesi bekleniyor. Yakın zamanda da köprü çalışmasına başlanacak. Aynı alanda yaklaşık bir sene önce meydana gelen patlaktan sonra 2 günlük su kesintisi yaşanmış ve 800’lük çelik boru yeraltına alınmıştı” diye konuştu. 

 

Haber/ Gökhan YILMAZ