Yabancılar mezarlığına ilk defin yapıldı

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından yabancılar için ayrılan mezarlığa ilk olarak Alman Jurgen Stephans defnedildi.

GÜNDEM 3.09.2014 14:43:00 0
Yabancılar mezarlığına ilk defin yapıldı

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından yabancılar için ayrılan mezarlığa ilk defin yapıldı.  Alman Jurgen Stephans düzenlenen törenle mezarlığa defnedilen ilk kişi oldu.

 

YABANCI MEZARLIĞINA İLK DEFİN YAPILDI

Tekirdağ'da yaşayan Alman Jurgen Stephans, epilepsi hastalığı ve kalp sorunları sebebiyle hayatını kaybetti. Stephans, vize süresinin ölmeden önce dolması sonucunda Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından ayrılan yabancılar mezarlığına defnedildi.

 

TÖRENE ALBAYRAK’DA KATILDI

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak'ın izni ile yabancılar için ayrılan bölüme defnedilen Stephans'ın üvey oğlu gazeteci Uğur Adutalp, cenazeyi Almanya’ya gönderemediklerini belirterek, "Üvey babamın cenazesini yaşanan vize sorunları sebebiyle gönderemedik. Uzun süredir hastanede yatıyordu. Yapılan tüm tedavilere rağmen kaybettik. Almanya’dan sonra vatanı olarak gördüğü Tekirdağ’da defnettik. Yabancılar mezarlığını kuran Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’a teşekkür ediyorum" dedi.

Cenaze törenine Tekirdağ Vali Yardımcısı Mustafa Yel, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayarak ve Jurgen Stephans'ın yakınları katıldı.

 

Haber Merkezi