Dünya barış günü kutlandı

Tekirdağ'da bir araya gelen sivil toplum örgütleri 1 Eylül Dünya Barış Günü'nü nedeniyle bir basın açıklaması yaptı. Dünya Barış Günü'nü kutlayan sivil toplum örgütl

GÜNDEM 2.09.2014 15:42:00 0
Dünya barış günü kutlandı

Tekirdağ’ın merkez ilçesi Süleymanpaşa’da 1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla sivil toplum kuruluşları basın açıklamasında bulundu.

 

TUĞLALI PARK’TA DÜNYA BARIŞ GÜNÜ KUTLANDI

DİSK, KESK, TMMOB, ve TTB Tekirdağ Şubeleri toplu basın açıklamasında bulunarak 1 Eylül Dünya Barış Günü’nde halkı barış için mücadele etmeye çağırdı. Tuğlalı Parkta toplanan yaklaşık 60 kişilik grup adına basın açıklamasını okuyan TMMOB Tekirdağ Koordinasyon Kurul Sekreteri Cemal Polat, emperyalizme karşı mücadele yolunda 1 Eylül Dünya Barış Günü'nde birçok yerde basın açıklamalarıyla emperyalist güçlerin Türkiye’deki odaklarını kınadıklarını belirtti.

 

BARIŞ İÇİN SAVAŞA BARİKAT KURALIM

Kurul Sekreteri Polat, adaletin ve barışın hiçe sayıldığını öne sürerek, "Emperyalizmin güç odaklarını kukla olarak kullanmaktadır. Birçok ülkede barış ve adalet sadece güçlüler için hizmet vermektedir. Barış ve adaletin koruyuculuğunu yapması gereken iktidarlar, çıkarları doğrultusunda hareket etmektedir. Gazze’de binlerce Müslüman ölürken Türkiye ile İsrail arasında ticari, askeri ve diplomatik ilişkiler kesilmemiş, İsrail’e bir yaptırım uygulanmamıştır. Bizim için Filistin Rojava’dir. Rojava Gazze‘dir. Türkmenlerin, Alevilerin, Arapların, Hristiyanların gözlerindeki acı hepimizin, tüm insanlığın acısıdır. Acıları dindirmek barış için mücadele etmek amacıyla savaşa karşı barışın barikatını kuruyoruz" diye konuştu.

Yapılan basın açıklamasının ardından grup olaysız bir şekilde dağıldı.