"Çalışmalarımızı büyük bir özveriyle sürdürmekteyiz"

3-9 Eylül tarihleri arasında kutlanan 'Halk Sağlığı Haftası' ile ilgili Toplum Sağlığı Merkezi Sorumlu Tabibi İlçe Sağlık Müdürü Dr. Olcay Palak bir açıklama gerçekleştirdi.

YAŞAM SAĞLIK 2.09.2014 15:32:00 0

“ÖZENLE YÜRÜTÜLMEKTEDİR”

Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de her yıl Eylül ayının ilk haftasının “Halk Sağlığı Haftası” olarak kutlandığını kaydeden Palak “ Koruyucu hekimlik çalışmalarını yaygınlaştırmak, eğitimler düzenleyip toplum bilincini artırarak hastalık meydana gelmeden önlemek ve hayat standardını yükseltmek  Halk sağlığı çalışmalarının ana amaçlarındandır. Bu hizmetler günümüzdü Sağlık Bakanlığımızın 663 sayılı kanun hükmünde kararnamesi ile kurulan Halk Sağlığı müdürlükleri ile himayesinde bulunun Toplum Sağlığı Merkezleri ve Aile Sağlığı Merkezleri tarafından özenle yürütülmektedir” dedi.

 

“ÖNEMLİ MESAFELER KAT EDİLMİŞTİR”

Halk sağlığında önceliğin mevcut sağlık durumunun devamının sağlanması olduğunu kaydeden İlçe Sağlık Müdürü Olcay Palak "Bu yüzden gebelik, bebeklik ve çocukluk çağlarında aşılama faaliyetleri ile başlayan koruyucu sağlık hizmetleri bu alanda verilen hizmetlerdir. Özellikle bağışıklama faaliyetlerinde alınan yollar birçok hastalığın elimine edilmesini sağlamış, halkın sağlığının korunmasında önemli mesafeler kat edilmiştir" diye konuştu.

 

“ÇALIŞMALAR YAPILIYOR”

Günümüzde daha farklı hastalıklarla karşı karşıya kalındığını dile getiren Palak "Bu yüzden insan sağlığının korunması açısından, sağlıklı beslenme, obezite ile mücadele, hareketli yaşam, tütün ve tütün ürünlerinin zararları, içme ve kullanma suyu sanitasyonu, kanser taramaları, tuz kullanımı ve hipertsansiyon, ağız ve diş sağlığı, evlilik öncesi danışmanlık, gebe bilgilendirme okulu, evde sağlık hizmetleri, madde bağımlılığı, kadına yönelik şiddetle mücadele, kırım Kongo kanamalı ateşi, Mers, Ebola Virüs hastalığı, kuduz gibi konularda Halk Eğitimleri başta olmak üzere ağırlıklı çalışmalar yapılmaktadır" dedi.

 

“UZUN SOLUKLU ÇALIŞMALAR GEREKTİRİR”

Palak “  Çerkezköy'de, hem yaşam kalitesini yükseltmek hem de hastalıkları oluşmadan önce önlemek için Halk Sağlığına yönelik koruyucu hekimlik çalışmalarının artarak sürdürülmektedir. Koruyucu Sağlık Hizmetleri ve Halk Sağlığı çalışmaları tedavi edici hizmetlere göre etkisi uzun vadelerde ortaya çıkan, sabır gerektiren uzun soluklu çalışmaları gerektirir. Bu uzun soluklu yolda çalışmalarımızı büyük bir özveriyle sürdürmekteyiz" açıklamasında bulundu.

 

Haber / Gökhan TEKER