Kapaklı meclisi Büyükyoncalı'ya sarı ışık yaktı

Kapaklı Belediyesi Ağustos Ayı Olağan Meclis Toplantısı Belediye Başkanı İrfan Mandalı başkanlığında gerçekleştirildi. 11 gündem maddesinin görüşüldüğü toplantının en önemli

GÜNDEM 1.09.2014 17:22:00 0
Kapaklı meclisi Büyükyoncalı

Kapaklı Belediye Meclisi’nin Ağustos ayı olağan toplantısı dün saat 14.00’da yapıldı.

 

“DEVLETİN ALDIĞI BİR KARARDIR”

Saygı duruşunda bulunulmasının ardından toplantıda Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı meclis üyelerini atık su ücretleri ile bilgilendirdi. Mandalı “ Biz meclis olarak 2014 sonuna kadar atık su bedeli almayacaktık. Ancak Büyükşehir yasası ile birlikte atık su ücretleri 1 Temmuz itibariyle uygulanmaya başladı. Bu karar hükümetin almış olduğu bir karardır. Büyükşehir’in her hangi bir zammı yoktur” dedi.

 

OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ

Gündemin üçüncü, dördüncü ve beşinci maddelerinde yer alan kadro değişikliği, boş kadro değişikliği ve dolu kadro değişikliği meclis tarafından oy birliği ile kabul edildi. Gündemin altıncı maddesinde ise 2015-2019 yılları arası stratejik plan görüşüldü. İlgili gündem maddesi de oy birliği ile plan ve bütçe komisyonuna havale edilirken, gündemin yedinci maddesini teşkil eden 2015 yılı performans programı da oy birliği ile plan ve bütçe komisyonuna gönderildi.

 

SATIŞLARA OY BİRLİĞİ

Gündemin sekizinci gündem maddesinde ilgili dilekçeler görüşüldü. 1535 ada 15 nolu parseldeki 34,92 metrekarelik belediye hissesinin hisse ortağına satılması, 1177 ada 20 nolu parseldeki 68 metrekarelik belediye hissesinin Emin Duyan’a, 1306 ada iki onul parseldeki 43 metrekarelik hissenin Kenan Özer’e satılması oy birliği ile kabul edildi. Belediye Temizlik İşleri tarafından sunulan “Katı Atık Toplama ve Nakli Kent Temizliği “ hizmeti alımı ihalesinin açık ihale usulü ile 36 ay süre ile ihaleye çıkartılması da oy birliği ile meclisten geçti.

 

KARAAĞAÇ OSB YER TALEBİNDE BULUNDU

Karaağaç OSB’nin Kapaklı Belediyesi’nden 4 yıllık yer talebi de görüşüldü. Konuyla ilgili konuşan Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı “ Karaağaç OSB 30 Mart yerel seçimlerinden önce Çerkezköy’de kiraladığı bir yerde çalışmalarını sürdürüyordu. Karaağaç bize bağlandığı için yeni binaları yapılana kadar belediyeden dört yıllık geçici bir yer talebinde bulundular” diye konuştu. İlgili gündem maddesi de oy birliği ile kabul edildi. Bir diğer dilekçede ise Kapaklı İlçe Müftülüğünün kuran kursu yer tahsisi konusu görüşüldü. Konuyla ilgili meclis üyelerine bilgilendirmede bulunan Başkan Mandalı “ Yanıkağıl muhtarlığının alt katında üç yıldır kuran kursu olarak hizmet veriliyordu. Köy tüzel kişiliğinin belediyeye geçmesi ile birlikte burayı İlçe Müftülüğümüz tekrardan beş yıllığına kendilerine verilmesini talep etti” dedi. Yanıkağıl muhtarlığının birinci katının beş yıl boyunca kuran kursu olarak hizmet vermesi de oy birliği ile kabul edildi.

 

PLAN VE BÜTÇEYE HAVALE EDİLDİ

Akif Özcan tarafından sunulan 1132 ada 1 nolu parselde bulunan 217 metrekare olan parselin imar uygulaması sonucu 15 metreden 20 metreye çıkması nedeniyle yolda kalan kısmının bedelinin kamulaştırılması ve karşılığında yer verilmesi talebi de imar komisyonuna havale edildi. 726 ada 19 parseldeki 91 metrekarelik belediye hissesinin Mahir Bozan’a satılması'da oy birliği ile kabul edilirken, 1564 ada 20 nolu parseldeki 157,67 metrekarelik belediye hissesinin ortağına satılması, 109 ada 6 nolu parseldeki 38 metrekarelik belediye hissesinin satışı da oy birliği ile kabul edildi. Süt Üreticileri birliğinin Yanıkağıl muhtarlığının ikinci katında süt toplama merkezi isteği ise oy birliği ile plan ve bütçe komisyonuna oy birliği ile havale edildi. Kapaklı Milli Eğitim Müdürlüğünün İsmetpaşa Mahallesi 32’inci sokakta bulunan sosyal tesisin ikinci katının beş yıllığına Halk Eğitim Merkezine tahsis edilmesi de  meclis tarafından görüşüldü. İlgili gündem maddesi de oy birliği ile Plan ve  Bütçe komisyonuna kabul edildi.

 

OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ

Karaağaç Mahallesinde bulunan 435 ada 27 nolu parseldeki 70,81 metrekarelik, 1536 ada dört nolu parseldeki 138,07 metrekarelik belediye hissesinin hisse ortağına satılması da oy birliği ile kabul edildi. Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından sunulan “Park, Bahçe, Refüj, Kaldırım Bakım ve Tamir Hizmeti Alımı” ihalesinin 01.01.2015-31.12.2018 tarihleri arasında 48 ay süre ile ihaleye çıkartılması talebi görüşüldü. Açık ihale ile yapılması planlanan ihale ise Plan ve Bütçe Komisyonuna oy birliği ile gönderildi. Kapaklı İlçe Emniyet Müdürlüğüne verilen 8 ve Kapaklı Belediyesinin  12 aracının araç kiralama ihalesinin 01.01.2015-31.12.2017 tarihleri arasında 36 ay süre ile ihaleye çıkartılması talebi de plan ve bütçe komisyonuna havale edildi. Kapaklı Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğü tarafından sunulan aktarma konulu yazı da plan ve bütçe komisyonuna oy birliği ile havale edildi.

 

“BİZ KİMSEYİ ZORLAMADIK”

Gündemin dokuzuncu ve en önemli maddesinde ise Büyükyoncalı Mahallesi’nin Kapaklı’ya bağlanması konusu görüşüldü. Konuyla ilgili konuşan ve meclis üyelerine Kapaklı’nın yeni haritasını gösteren Mandalı “Büyükyoncalı yüzde 80 civarında oyunu Kapaklı için kullandı. Yüzde 20’lik kesimde Saray’da kalması yönünde oyunu kullandı. Seçimin ardından da bu madde meclisimize geldi ve oylanması gerekiyor. Coğrafya anlamında baktığımızda 5’te 4’ü Kapaklı sınırlarında olması gerekiyor. Biz bu konuyla ilgili kimseyi zorlamadık ve gelin bizden yana oy kullanın diye baskı kurmadık. Büyükyoncalı vatandaşların tamamıyla kendi iradeleridir. Olay buraya kadar geldi. Sınırlara baktığımız da Karlıköy ve Pınarça’yı da baz altına aldığımızda aşağı yukarı 4’te 3 kapaklı sınırındadır” dedi.

 

“OY BİRLİĞİ İLE EVET DİYORUZ”

Ak Parti gurubu adına bu kararı desteklediklerini kaydeden AK Partili Belediye Meclis Üyesi Salih Bezgin “Ak Parti gurubu olarak kendi aramızda, İl Başkanlarımız ve bakanlarımız ile yaptığımız istişareler sonucunda demokrasinin gereği olan halkın iradesine karşı bizde saygılıyız ve katılması yönünde sonuna kadar oy birliğiyle evet diyoruz” dedi.

 

“BAŞARILAR DİLEDİ”

Büyükyoncalı’nın Kapaklıya bağlanması ile birlikte ayrı toprakların ve yerlerin kazandırılacağını kaydeden Kapaklı AK Partili Belediye Meclis Üyesi İrfan Demir ”Bu gerçekten çok güzel. Ben Kapaklı Ak Parti Belediye Meclis üyelerinin gösterdiği bu hassasiyeti sizin de Büyükşehir’de ciddi çalışmalar yaparak Büyükşehir Belediye Meclisi’nde hem de 12 tane ilçenin CHP’li olması sebebiyle bu konunun tereddütsüz oy birliği ile geçmesi için gerekli çalışmaların yapılacağına inanıyorum ve sizlere başarılar diliyorum” diye konuştu.

 

“TARİH BİZDEN HESAP SORAR”

Mandalı “ Eğer biz ret oyu verirsek tarih bizden hesap sorar. Halkın iradesine saygılı olmamız lazım. Bizim aldığımız karar kadar Büyükşehir’inde alacağı karar tabi ki çok önemlidir. Sadece oylama ile kalmayacağını idari mahkemeye kadar gidebileceğini hepimiz biliyoruz” diye konuştu. Toplantıda Büyükyoncalı Eski Belediye Başkanı Nurettin Yılmaz’da katılırken, Yılmaz Büyükyoncalı’nın Kapaklı’ya bağlanmasının görüşüldüğü gündem maddesini dikkatli bir şekilde takip etti.  Konuşmaların ardından ilgili gündem maddesi meclisten oy birliği ile geçti. Gündemin onuncu maddesinde imar komisyonuna havale edilen konular görüşülürken, gündemin son maddesinde ise İmar planı ile ilgili dilekçeler görüşüldü.

 

Haber / Gökhan YILMAZ