Afyonkarahisarlılar katmer şöleninde Buluştu

Çerkezköy Afyonkarahisarlılar Kültür ve Dayanışma Derneği'nin Geleneksel Katmer Şöleni'nin ilki bu yıl Kazak Gölünde yapıldı.

KÜLTÜR SANAT 1.09.2014 11:26:00 0
Afyonkarahisarlılar katmer şöleninde Buluştu

500 KATMER İKRAM EDİLDİ

Önceki gün Kazak gölünde saat 13.00-18.00 saatleri arasında yapılan 1.Katmer Şölenine Kapaklı Ülkü Ocakları Başkanı İrfan Ayhan, Elmomis Limited Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Adem Hurma, Avcı Mermer Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Avcı ile yüzlerce Afyonkarahisarlı katıldı.  Düzenlenen katmer şenliğinde davetliler gönüllerince eğlenip oyunlar oynarken, bayanların yaptığı 500 adet katmer ise misafirlere ikram edildi.

 

“ ALTI AY ÖNCE FAALİYETE GEÇİRDİK”

Programda konuşma gerçekleştiren Çerkezköy Afyonkarahisarlılar Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Şahin Çalışkan “ Bu yıl ilkini gerçekleştirdiğimiz şölenimize gösterilen ilgiden memnun olduğumu ifade etmek istiyorum.  Çerkezköy ve Kapaklı’da bulunan 200’e yakın üyemizi ve ailesini bir araya getirmek istedik.  Çerkezköy Afyonkarahisarlılar Kültür ve Dayanışma Derneğini altı ay önce faaliyete geçirdik.   Artık geleneksel hale getirmek istediğimiz şöleni her yıl daha fazla geliştirerek kutlamaya devam edeceğiz” diye konuştu.

 

TEŞEKKÜR ETTİ

Afyon kültürünü Çerkezköy’de yaşattıkları için mutlu olduklarını kaydeden Dernek Başkanı Şahin Çalışkan Afyonkarahisarlılar olarak birbirlerine çok bağlı olduklarını dile getirdi. Birlik ve beraberliğin devam edeceğini kaydeden Çalışkan “ Gelenek ve göreneklerimizin bu denli yaşanması ve yaşatılması çok mutluluk vericidir. Bugün de bu birlikteliğimizi katmer şölenimizle perçinliyoruz. Şölenimize katılan herkese gönülden teşekkür ederiz” dedi.

 

Haber/Gökhan YILMAZ