Taekvando Şampiyonasında Tekirdağ takım halinde birinci oldu

Çerkezköy Belediyesi'nin bu yıl ilk kez gerçekleştirdiği 30 Ağustos zafer Bayramı 1. Uluslar arası Teaekvando Şampiyonası Çerkezköy Kapalı Spor Salonunda yapıldı.Şampiyonada Tekirdağ'Ä

GÜNDEM 31.08.2014 16:13:00 0
Taekvando Şampiyonasında Tekirdağ takım halinde birinci oldu

ŞAMPİYONAYA 320 SPORCU KATILDI

Çerkezköy Belediyesi bu yıl ilk kez gerçekleştirdiği 30 Ağustos zafer Bayramı 1. Uluslar arası Taekvando şampiyonası  Çerkezköy Güzel Spor Kulübü öncülüğünde ÇTSO ,İrmet Hospital ve HYOSUNG firması’nın katkılarıyla gerçekleştirildi. Şampiyonaya kardeş ülkeler Azarbaycan ve Ukrayna’nın yanı sıra Türkiye’den 13 ilden 28 takım  katıldı. Turnuvaya İstanbul, Bursa, Ankara, Tekirdağ, Edirne, Kırklareli,Kocaeli,Sakarya,Kütahya,Çanakkale,Manisa,Yalova, Eskişehir illerinden toplam 320 sporcu mücadele etti.

 

ŞAMPİYONAYA İLGİ YOĞUN OLDU

Çerkezköy Belediyesi 30 Ağustos Zafer Kupası 1. Uluslar arası Taekvando şampiyonasına Çerkezköylüler başta olmak üzere şampiyonada yer alan illerden gelen sporcuların yakınları ile kardeş ülke Azarbaycan ve Ukrayna’dan gelen sporcuların yakınları da katıldı.Yoğun ilgi gören turnuvaya Kapaklı Kaymakamı Aslı Aynaoğlu Kuzulu, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Belediye Başkan Yardımcıları İmdat Özgör,Atilla Can,Çerkezköy Emniyet Müdürü Murat Ogan, Çerkezköy İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Binbaşı Rüştü Eryılmaz,Belediye Meclis Üyeleri Nedim Yılancı, Funda Service,Yüksel Sevil,Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Serkan Karagöz,Çerkezköy İlçe Spor ve Gençlik Müdürü Metin Aysal,,Çerkezköy’de faaliyet gösteren Güney Korelilerin Hyosung fabrikası yetkilileri Sung-Homoon ile Junkıhong,Türkiye Taekvando federasyonu Hakem Komitesi Üyesi Şerafettin Dilber,İstanbul taekvando merkez hakem Komitesi Başkanı Halit Avcı,Optimed Hastanesi Genel Müdürü Op. Dr.Ayhan Arslan,Güzel Spor Kulübü Sahibi ve Başantrenörü Fikri Güzel ve Antrenör Bilal Güzel ile çok sayıda Tekirdağ, Saray, Çorlu, Kırklareli, Edirne, İstanbul, Bursa, Kütahya, Sakarya,Kocaeli,Derince,Ankara,Çanakkale,Yalova ve Manisa’dan vatandaşlar katıldı.

 

“BÖYLE ANLAMLI GÜNDE GERÇEKLEŞTİRDİĞİMİZ ŞAMPİYONA’DAN GURUR DUYUYORUZ”

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay  şampiyonanın  birinci etabında gerçekleşen ödül töreninde yaptığı konuşmada 30 Ağustos zafer Bayramı’nın 92. Yılında Çerkezköy Belediyesi’nin ilk kez düzenlediği Uluslar arası Taekvando şampiyonasının anlamlı ve önemli günde gerçekleştirmekten gurur duyduklarını belirterek, “Öncelikle düzenlemiş olduğumuz bu şampiyonaya öncülük eden Güzel Spor Kulübümüze, katkı ve destek sağlayan Çerkezköy Ticaret ve sanayi Odamız başta olmak üzere bu şampiyonaya katkı ve destek sağlayan Çerkezköy’ ün tüm kurum ve kuruluşlarımıza ve Hyosung firmasına çok teşekkür ediyorum. Ayrıca Bu şampiyonada yer alan kardeş ülkelerimiz Azarbaycan ve Ukrayna’lı sporcularımıza ve ailelerine ve ülkemizden katılan 13 İlimiz sporcularına ve ailelerine de  çok teşekkür ediyorum.Bu gün bu şampiyona ile Çerkezköy’ü uluslar arası organizasyonla buluşturmaktan da mutluyuz.Gelecek yıllarda bu şampiyonanın çok daha iyi gerçekleşeceğini umut ediyorum.Şampiyonaya katılan tüm sporcu kardeşlerime de ayrıca teşekkür ediyorum. Bu organizasyonda görev alan  Taekvando federasyonu üyelerine, hakemlere, ve tüm görevlilere de teşekkür ediyorum.”dedi.

 

 ŞAMPİYONADA ELDE EDİLEN DERECELER

Turnuvada 27 Kg miniklerde Kocaelinden Oğuzhan Balaban birinci, yine Kocaelinden Ömer Kuzu ikinci, İkra Kurt üçüncü oldu. Minik bayanlarda ise Çerkezköy sporcularından Senanur Kepenek birinci, 30 kilogram bayanlarda Çerkezköy’lü Meryem Akgün birinci, Bursa’dan Sude Ocak ikinci, Ukrayna’dan Chulkova Anastasya üçüncü oldu. 33 kilo minik bayanlarda Çerkezköy’den Kübra Kebenek birinci. Saray’dan İdil Zafer ikinci, İstanbul’dan Gülsüm Üge ise üçüncü oldu. 36 kilogram Erkeklerde Çerkezköy’den Yavuz Ezer birinci, Kocaelinen Yasin Özer ikinci, Kırklareli sporcusu Hasan Arık üçüncü, 44 kilogramda bayanlarda Kocaeli’den Buse Men birinci, Ayla Burç ikinci, ukrayna sporcusu Aşkonova Sondar üçüncü, 45 kilogram bayanlarda Saray’dan Işıl Zafer birinci, Tekirdağ’dan Sevgi Duy ikinci, İrem Sultan üçüncü, 33 kilogram minik erkeklerde Çerkezköy’den Samet Ayaz birinci, 63 kilogram Büyük Erkeklerde Sergen Duygu birinci, Genç Erkekler 59 kiloda Mustafa Harman Çerkezköy adına birinci oldu.

 

TEKİRDAĞ TAKIM HALİNDE TÜM KATEGORİLERDE BİRİNCİLİĞİ ELDE ETTİ

Şampiyonada Takım halinde birinciliği elde eden Tekirdağ’ın birinci gelen sporcularının çoğunu Çerkezköy Güzel Spor Kulübü sporcuları elde etti. Şampiyonada takım halinde ikinciliği Kocaeli,üçüncülüğü ise İstanbul ve Kırklareli kazandı.

 

  DERECEYE GİREN SPORCULAR ÖDÜLLENDİRİLDİ

Derece alan sporculara madalya ve şiltleri Kapaklı Kaymakamı Aslı Aynaoğlu Kuzulu,Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay,Çerkezköy Emniyet Müdürü Murat Ogan,Çerkezköy Jandarma Komutanı jandarma Binbaşı Rüştü Eryılmaz veTaekvando Federasyonu Merkez Hakem Komitesi Üyesi Şerafettin dilber tarafından verildi.

 

 BAŞKANA PLAKET

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ın gayretleriyle ve Güzel Spor Kulübü’nün öncülüğünde gerçekleşen Çerkezköy Belediyesi İlk uluslar arası Taekvando şampiyonasına ev sahipliği yapması ve taekvando sporuna sahip çıktığı için Güzel Spor Kulübü Yöneticileri tarafından Başkan Vahap Akay’a plaket verildi. Başkan Akay’da Güzel Spor Kulübü yöneticilerine bu organizasyonda önemli bir rol alarak öncülük etmeleri nedeniyle de plaket verdi. Daha sonra ise organizasyona katkı sağlayan ve destek veren firmalara da plaket verildi. Yapılan şampiyonada Tekirdağ’ın takım halinde şampiyonluğu elde ederek birinci olması büyük bir sevinç yarattı. Güzel Spor Kulübü Antrenörü Bilal Güzel, şampiyonaya şampiyonluk için kilitlendiklerini ve çalışmalarının semeresini de birinciliği elde ederek gösterdiklerini ve kendilerine katkı ve destek verenlere de teşekkür etti.

 

Haber/Seyit SÜREN