Kapaklı'da Satranç Antrenörlüğü Kursu açılacak

Kapaklı İlçe Satranç temsilcisi Murat Bekdaş Tekirdağ İl Satranç Temsilciliğinin 2014 - 2015 etkinlik döneminde Kapaklı'da 13-14-20-21 Eylül 2014 tarihlerinde 1. Kademe Yrd. Satranç Antrenörlüğü Ku

EĞİTİM 30.08.2014 16:44:00 0
Kapaklı

40 KURSİYER KATILACAK

Kursun 40 kursiyer ile sınırlı olduğunu kaydeden Bekdaş “ Başvurular Tekirdağ Satranç İl Temsilciliği web sayfası "Turnuva Kayıt" bölümünden 5 Eylül 2014 Cuma gününe kadar alınacak olup kursiyer sayısı tamamlandığında kayıt kapatılacaktır. Kursiyerler web sayfasında kayıt olmak için önce lisanslı sporcu olacak, sonra kayıt yapacaklar” dedi.

 

“DUYGUSAL OLARAK GELİŞMESİNİ İSTER”

Bekdaş, Kapaklının ilçe olması ile birlikte sosyal etkinliklere ağırlık verildiğini, ilçede satrancı istenilen yere taşıyacak antrenörler yetiştirmek üzere böyle bir kursu planladıklarını söyledi. Bekdaş “ Her anne ve baba çocuğunun bedensel,zihinsel ve duygusal olarak gelişmesini ister. Bu nedenle pek çok anne baba çocuğunu sportif bir aktiviteye veya sosyal bir etkinliğe gönderir. Bunda amaç çocuğun gelişimi yanında çevresini daha iyi tanıması,daha iyi iletişim kurması ve sosyal yönünü daha fazla geliştirmesidir . Satranç sporunun da bu alanda farklı ve özel bir önemli vardır. Satranç sporunun bu konudaki yeri farklıdır Bunun böyle olması doğaldır. Çünkü satranç ile yaşam arasında hiçbir oyuna nasip olmayan bir benzerlik vardır. Diğer sporlar ile yaşam arasında da benzerlikler kurulmaya çalışılmış, bu konuda kitaplar hatta filmler de çekilmiştir. Ama hiç birinin yaşama benzerliği satranç kadar olamaz Çünkü satranç, pek çok spor gibi hayattan kopuk yapay olmayıp bizzat hayatın gerçeklerinden esinlenerek ortaya çıkmış bir oyundur. Yaşamda var olan ve hep var olacak mücadelenin tahta üzerinde anlatımıdır. Benjamin Franklin 'Satranç bir tür yaşam, yaşam bir tür satrançtır.' Satranç ile yaşam arasındaki en iyi şekilde açıklamıştır” diye konuştu.

 

Haber/Seyit SÜREN